Un elicopter Ka-27PS al FRMN a efectuat peste 10 decolări și aterizări la bordul fregatei Amiral Essen

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 04.05.2020, echipajul unui elicopter de căutare-salvare de tip Ka-27PS aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a flotei a desfășurat zboruri practice de la bordul fregatei Amiral Essen, în acvatoriul Mării Negre.

Echipajul elicopterului și echipajul fregatei au executat antrenamente comune privind decolarea și aterizarea la bordul navei, atât din mers, cât și în timpul staționării la ancoră, în diverse momente ale zilei.

În scopul verificării funcționării tuturor sistemelor complexului de aviație al navei, au fost desfășurate antrenamente ale membrilor echipajului, care asigură zborurile elicopterelor.

Pe timpul desfășurării activităților, echipajul elicopterului a executat 12 decolări și aterizări la bordul fregatei Amiral Essen.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Essen aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN.

Elicopterul de căutare-salvare Ka-27PS face parte din compunerea Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha al Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

Cele trei fregate Proiect 11356 din dotarea FRMN, Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov, pot ambarca la bord câte un elicopter de tip Ka-27, Ka-29 sau Ka-31. De regulă, atunci când pleacă în misiuni în zona maritimă îndepărtată, fregatele au la bord un elicopter de căutare-salvare Ka-27PS ori de luptă antisubmarin Ka-27PL.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s