Repararea crucișătorului Moscova al Flotei ruse din Marea Neagră se va încheia în luna iunie

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 16.05.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că repararea navei amiral a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), crucișătorul purtător de rachete Moscova, va dura, în mod orientativ, până pe 20 iunie.

“Crucișătorul se va afla pentru reparații în facilitățile Complexului maritim industrial pentru o perioadă de aproximativ 60 de zile, adică până pe 20 iunie. La lucrările de reparații participă și specialiști ai Întreprinderii 13 de Reparații Navale a FRMN”, a precizat sursa.

Anterior, s-a anunțat că, pe 21 aprilie, a fost efectuată operațiunea de andocare a crucișătorului Moscova la docul uscat Severny.

O altă sursă a declarat pentru agenția Tass că restabilirea completă a capabilităților tehnice ale crucișătorului este planificată pentru luna iulie.

În a doua jumătate a anului 2015, crucișătorul Moscova a condus Gruparea navală operativă a Forțelor Navale din Marea Mediterană, unde a asigurat, cu mijloacele de apărare antiaeriană de la bord, acoperireaa bazei aeriene Hmeimim din Siria. Pe 22 iulie 2016, crucișătorului i-a fost acordat Ordinul Nakhimov.

Particularitatea dotării crucișătoarelor Proiect 1164 constă în existența celor 16 instalații de lansare pentru rachetele antinavă ale complexului P-1000 Vulkan, cu o bătaie de 550 de kilometri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Moscova aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol, fiind singura navă de rang I din compunerea FRMN.

Nava nu mai este operațională din anul 2016, dar, în a doua parte a anului 2020, se așteaptă deplasarea acesteia în Marea Mediterană.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s