Submarinul Stary Oskol al FRMN va reveni în Marea Mediterană în luna iulie

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 28.05.2020, citând o sursă militaro-diplomatică, despre revenirea în serviciul de luptă în apropierea coastelor Siriei, în luna iulie, a submarinului Stary Oskol, Proiect 636.3, clasa Varshavyanka, din dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

“Este planificat ca, prima reparație planificată a submarinului la Șantierul Naval din Kronștadt să se încheie până pe 10 iunie. Peste o lună, acesta va reveni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană”, a precizat sursa.

Submarinul diesel-electric Stary Oskol a sosit la Șantierul Naval din Kronștadt în luna ianuarie 2020.

Stary Oskol este al treilea submarin din seria de șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3 produse la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg pentru FRMN. Acesta a fost introdus în dotarea Forțelor Navale în luna iulie 2015.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, calendarul de reparare planificată a celor șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN a fost perturbat de pandemia de coronavirus.

Astfel, repararea primului submarin de acest tip, Stary Oskol, a fost întârziată cu câteva săptămâni. De asemenea, a fost amânată deplasarea către șantier pentru reparații a celui de-al doilea submarin, Krasnodar, aflat în estul Mării Mediterane. Acesta trebuia să fie înlocuit de submarinul Rostov pe Don, dislocat în Marea Neagră, care, până la urmă, nu a mai plecat în Marea Mediterană.

Din datele furnizate de reprezentanții ruși se pare că ordinea de reparare a submarinelor va fi următoarea: Stary Oskol, Krasnodar, Novorossiysk și Rostov pe Don. După acestea vor urma ultimele două submarine, Kolpino și Veliky Novgorod.

Informația privind revenirea submarinului Stary Oskol în Marea Mediterană în luna iulie 2020 a fost publicată de portalul flot.com, care citează agenția de presă Tass. Aceasta însă nu se regăsește pe agenția menționată. Cu toate acestea, apreciez că informația este credibilă, urmând cursul firesc al evoluțiilor din acest domeniu.

Sursa: flot.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s