În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, a început perioada de instrucție de vară

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 01.06.2020, în cadrul trupelor regiunii a început perioada de instrucție de vară.

Comandamentul Regiunii Militare Sud a planificat pentru această perioadă executarea a cinci exerciții cu dublă partidă cu marile unități de infanterie moto și bazele militare.

Astfel, în luna iulie, sub conducerea comandanților Armatelor 49 și 58 arme întrunite, marile unități subordonate dislocate în Abhazia și Osetia de Sud vor executa două exerciții cu dublă partidă.

În luna august, în poligoane de arme întrunite din Regiunea Rostov, unităților militare ale Diviziei 150 Infanterie Moto li se va opune în lupta de instrucție marea unitate de infanterie moto din Regiunea Volgograd. În același timp, în poligonul Kapustin Yar, se va desfășura un exercițiu cu dublă partidă, cu marile unități de infanterie moto aduse în Regiunea Astrakhan din Republica Cecenă și Republica Daghestan.

Simultan, în trei poligoane de arme întrunite din Republica Karachay-Cerkessia, Ținutul Stavropol și zona Kuban din Ținutul Krasnodar, în timpul luptei de contact, își vor evalua capabilitățile două brigăzi de infanterie moto ale Armatei 49 arme întrunite.

În plus, în perioada de instrucție de vară, în cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud, vor fi executate peste 20 de exerciții cu dublă partidă cu grupuri tactice de nivel batalion din diverse regimente.

“Pentru antrenarea comandanților în conducerea grupurilor tactice de nivel batalion, în cadrul regiunii a fost constituit și aprobat un aparat de conducere, care include reprezentanți ai genurilor de arme și trupelor speciale din compunerea conducerilor armatelor, sub conducerea comandantului armatei respective”, a declarat comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvbornikov. Constituirea acestor structuri a permis ca, împreună cu pregătirea comandanților de batalioane, să se perfecționeze și coeziunea conducerilor brigăzilor și diviziilor.

În opinia comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, forma cu dublă partidă de desfășurare a exercițiilor promovează dezvoltarea spiritului de competiție între comandanții de batalioane, a dorinței de a domina adversarul convențional, ceea ce duce la căutarea de soluții în afara șabloanelor, nestandardizate și la întrebuințarea vicleniei militare.

În faza finală de pregătire pentru examenul principal al Trupelor Regiunii Militare Sud, exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, în luna august, marile unități și unități militare vor trebui să elaboreze probleme de asigurare multilaterală, în cadrul unor exerciții speciale complexe, sub conducerea comandanților organelor centrale de conducere militară.

Particularitatea activităților de pregătire pentru luptă în perioada de instrucție de vară va consta în executarea acestora luând în considerare modificările situației epidemiologice, pentru a preveni infectarea în masă a personalului cu noul coronavirus.

În altă ordine de idei, trebuie spus faptul că, pe 01.06.2020, navele de luptă și auxiliare ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început perioada de instrucție de vară, cu ieșirea în poligoanele maritime de pregătire pentru luptă.

Înaintea începerii deplasării navelor în raioanele indicate, comandantul FRMN, viceamiral Igor Osipov, a efectuat trecerea în revistă a acestora, în rada Golfului Sevastopol.

Pe timpul activității, comandantul FRMN, aflat la bordul unei vedete de comunicații, a trecut în revistă dispozitivul navelor flotei, a verificat pregătirea forțelor pentru îndeplinirea misiunilor stabilite și i-a salutat pe militari la începutul perioadei de instrucție de vară.

La activitățile de pregătire pentru luptă vor participa peste 10 nave și vedete ale FRMN, între care submarinul Rostov pe Don, fregata Amiral Makarov, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, vedetele purtătoare de rachete Naberezhnye Chelny și Ivanovets, navele mici antisubmarin Kasimov și Muromets, precum și nave auxiliare.

Pe toate navele s-au desfășurat ceremonii de arborare a drapelului Forțelor Navale, cu marinarii adunați în formație.

Activitățile s-au încheiat cu zborul demonstrativ deasupra Golfului Sevastopol a unei patrule de avioane Su-30SM aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

După încheierea activităților festive, echipajele navelor și vedetelor au trecut la îndeplinirea misiunilor încredințate în timpul perioadei de instrucție de vară și au luat curs către poligoanele maritime de pregătire pentru luptă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, anul de instrucție este împărțit în două părți egale, cu durata de șase luni fiecare. Astfel, în intervalul 01.12 – 31.05, se desfășoară perioada de instrucție de iarnă, iar de la 01.06 și până la 30.11, are loc perioada de instrucție de vară.

Ținând cont de faptul că în cadrul Forțelor Armate se mai află încă militari în termen, fiecare ciclu de instrucție pornește cu pregătirea de la nivel militar, grupă, pluton și continuă la nivel companie, batalion și brigadă, respectiv regiment și divizie.

În fiecare perioadă de instrucție, sunt planificate tabere de instrucție în condiții de campanie, cu durata de aproximativ patru săptămâni, organizate pe arme. În perioada de instrucție de iarnă, acestea au loc în martie-aprilie, iar în perioada de instrucție de vară, în august-septembrie.

De asemenea, în fiecare an, în perioada de instrucție de vară este planificat un exercițiu de comandament și stat major la nivel strategic, prin rotație, în fiecare din cele patru Regiunii Militare. În acest an, în luna septembrie, în Regiunea Militară Sud se va desfășura exercițiul Caucaz-2020.

Pe lângă exercițiile organizate la nivel strategic, cele mai importante forme de pregătire a trupelor sunt reprezentate de exercițiile tactice la nivel companie și batalion sau similare (baterie, divizion). În ultimii ani, majoritatea dintre acestea s-au desfășurat în formatul cu dublă partidă, care permite antrenarea trupelor în condiții cât mai apropiate de cele reale.

De asemenea, o altă formă de pregătire a trupelor promovată în ultimii ani de tandemul Vladimir Putin – președinte și Serghei Șoigu – ministru al apărării constă în executarea unor verificări inopinate. Acestea se desfășoară de la nivel unitate, până la nivel Regiune Militară.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s