Nava de patrulare Vasili Bykov a FRMN a început traversarea Strâmtorii Bosfor, deplasându-se spre Marea Baltică

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.06.2020, nava de patrulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început traversarea Strâmtorii Bosfor, în cadrul unui marș planificat de la Sevastopol în Marea Baltică.

În cadrul Flotei din Marea Baltică, echipajul navei va participa la Parada Navală Principală din Sankt Petersburg, organizată cu ocazia Zilei Forțelor Navale.

Pe timpul marșului interflote, echipajul navei va parcurge peste 5.000 de mile marine, traversând Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee, Mare Mediterană, Marea Nordului, Marea Baltică, precum și o parte din Oceanul Atlantic.

 Pe parcursul traversării mării, echipajul navei va executa un complex de exerciții navale, potrivit destinației. În același timp, marinarii și echipajul elicopterului Ka-27PL vor îndeplini misiuni de decolare și aterizare la bordul navei, în scopul verificării funcționării tuturor complexelor de aviație ale navei, și vor efectua antrenamente cu militarii de pe navă, care asigură zborurile elicopterului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ziua Forțelor Navale este sărbătorită în Federația Rusă în ultima duminică din luna iulie. În acest an, Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg se va desfășura pe 26 iulie.

Din partea FRMN, la Parada Navală Principală va participa și submarinul Stary Oskol, aflat, de la începutul acestui an, în reparații la Șantierul Naval din Kronștadt.

De asemenea, cinci nave mici purtătoare de rachete și vedete ale Flotilei din Marea Caspică se deplasează, pe apele interne, de la Astrakhan la Kronștadt, în Marea Baltică.

Tot pe apele interne vin spre Marea Baltică și trei vedete antidiversiune ale Flotei de Nord. În același timp, distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei de Nord a plecat spre Marea Baltică pe 13.06.2020. După două zile de marș, acesta se afla în Marea Norvegiei.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s