Bombardiere rusești de tip Tu-22M3 au executat lansări de rachete de croazieră

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 23.06.2020, că echipaje ale bombardierelor cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au executat un exercițiu tactic de zbor, în Regiunea Kaluga.

În timpul exercițiului, piloții Aviației cu rază lungă de cțiune au îndeplinit misiuni de organizare a serviciului de luptă în aer, în raioane din vestul Federației Ruse, și au efectuat lansări de rachete de croazieră cu bazare aeriană asupra unor ținte indicate în poligon.

Exercițiul tactic de zbor s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă. Personalul a pregătit tehnica de aviație și mijloacele de distrugere. Echipajele au executat lansări de rachete de croazieră asupra unor ținte indicate, realizând distrugerea acestora. Toate echipajele au efectuat aterizări pe aerodromul de dislocare, fără probleme, a declarat comandantul regimentului, colonel Vadim Beloslyudtsev.

În total, la zborurile efectuate în cadrul exercițiului au luat parte aproximativ 10 unități de tehnică de aviație. De asemenea, la exercițiu au participat peste 30 de unități de tehnică militară auto și specială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Lansările de rachete de croazieră au fost efectuate în cadrul Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaikovka (Regiunea Kaluga) din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

În compunerea acestuia se află două escadrile de aviație de bombardament, dotate cu bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video, care a inclus cadre din timpul activităților desfășurate în cadrul exercițiului. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20206222351-nTpKx.html.

În fotografiile publicate pe site-ul Ministerului Apărării și în materialul video au fost identificate avioanele Tu-22M3 cu numerele de bord 12, 15, 24, 26 și 35 roșii. Din materialul video rezultă că avioanele cu numerele de bord 12, 24 și 35, prezentate pe căile de rulare sau pe pistă la decolare, aveau fiecare, în punctele de prindere de sub aripile aeronavelor, câte o rachetă de croazieră.

De regulă, bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 întrebuințează împotriva țintelor terestre bombe de aviație de diverse tipuri, iar împotriva țintelor navale rachete de croazieră de tip H-22. Avioanele modernizate Tu-22M3M vor putea întrebuința rachete de croazieră H-32, precum și rachete hipersonice Kinzhal.

În zona de responsabilitate a regimentului de la Shaikovka se află vestul și sud-vestul Federației Ruse, inclusiv Regiunea Mării Negre. Avioanele Tu-22M3 din Regiunea Kaluga îndeplinesc misiuni de patrulare deasupra apelor neutre din Marea Neagră, în timpul cărora parcurg aproximativ 4.500 de kilometri. Ultima misiune de acest gen a fost efectuată pe 19.05.2020. La aceasta au participat aeronavele cu numerele de bord 02 și 55 roșii, care au utilizat indicativele radio 08241 și 08242.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s