Comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud din Federația Rusă a fost avansat la gradul de general de armată

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 24.06.2020, că actualul comandant al Trupelor Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, Aleksandr Dvornikov, a fost avansat la gradul de general de armată.

Potrivit portalului oficial de Internet cu informații juridice, un decret în acest sens a fost semnat de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Dvornikov a fost numit în funcția de comandant al Trupelor Regiunii Militare Sud în luna septembrie 2016. În perioada septembrie 2015 – iunie 2016, Dvornikov a comandat gruparea de trupe ruse din Siria.

În prezent, Aleksandr Dvornikov este singurul comandant de Regiune Militară cu gradul de general de armată. Regiunea Militară Vest este comandată de general colonel Aleksandr Zhuravlev, Regiunea Militară Centru de general colonel Aleksandr Lapin, iar Regiunea Militară Est de general colonel Ghennadi Zhydko. Potrivit noii împărțiri administrativ-teritoriale militare, începând din anul 2021, și Flota de Nord va avea statut de Regiune Militară. Aceasta este comandată de viceamiralul Aleksandr Moiseev.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trebuie remarcat faptul că generalul de armată Aleksandr Dvornikov a format gruparea de trupe ruse participantă la operația militară din Siria, fiind primul comandant al acesteia.

Rezultatele obținute în această funcție au stat la baza numirii sale în postul de comandant al Trupelor Rebgiunii Militare Sud.

Acordarea gradului de general de armată reflectă nu numai meritele personale ale lui Aleksandr Dvornikov, ci și importanța Regiunii Militare Sud în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s