Zece avioane rusești au simulat un atac aerian asupra distrugătorului american Porter în Marea Neagră

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit unor postări pe conturile de Twitter ale unor utilizatori ruși, pe 27.06.2020, zece avioane dislocate în Crimeea au simulat un atac aerian asupra distrugătorului USS Porter (DDG-78) aflat în Marea Neagră.

Din analiza datelor prezentate de aceștia rezultă că avioanele au decolat de pe aerodromurile Saki și Belbek din Crimeea, fiind conduse de un avion Awacs, care a evoluat în centrul Mării Negre.

Atacul a fost efectuat în partea de sud-est a Mării Negre, unde se află, probabil distrugătorul american. Acesta a sosit pe 23 iunie într-o escală în portul georgian Poti.

Se pare că la atac au participat șase avioane de pe aerodromul Saki, patru de tip Su-24M și două de tip Su-30SM din dotarea Regimentului 43 Aviație de Asalt al Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră.

De pe aerodromul din Belbek au decolat patru avioane de vânătoare, cel mai probabil de tip Su-27, din compunerea Regimentului 38 Aviație de Vânătoare aparținând Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Avionul Awacs de tip A-50U, cu numărul de înregistrare RF-50610, aparține Regimentului 144 Aviație – Ivanovo al Diviziei 12 Aviație de Transport – Tver din cadrul Aviației Militare de Transport. Acesta a fost adus pe aerodromul din Saki pe 25.06.2020.

Este de remarcat faptul că sursele publice rusești (ziare, agenții de presă, posturi de televiziune) nu au furnizat informații despre această activitate.

Surse: twitter.com/Some_Sun, twitter.com/MIL_Radar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s