Trei avioane rusești antisubmarin Tu-142 au îndeplinti misiuni de patrulare în Marea Norvegiei și Oceanul Atlantic

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 03.07.2020, trei avioane antisubmarin Tu-142 au desfășurat un zbor planificat deasupra apelor neutre din Marea Barents, Marea Norvegiei și din nord-vestul Oceanului Atlantic.

“Pe 03 iulie 2020, trei avioane Tu-142 aparținând Aviației antisubmarin a Flotei de Nord au desfășurat un zbor planificat deasupra apelor neutre din Marea Barents, Marea Norvegiei și din nord-vestul Oceanului Atlantic. Durata zborului a fost de 12 ore. În acest interval, aeronavele au parcurs peste 7.000 de kilometri”, se arată în comunicatul de presă.

“Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, avioanele rusești au fost escortate de avioane de vânătoare norvegiene F-16 și de avioane F-35, care au decolat de la Baza Aeriană Keflavik din Islanda”, au precizat reprezentanții Flotei de Nord.

Acoperirea zborului avioanelor Tu-142 a fost asigurată de avioane MiG-31, în cadrul programelor de pregătire pentru luptă ale Aviației antisubmarin și Aviației de vânătoare.

Reprezentanții flotei au menționat că piloții au desfășurat un zbor fără orientare în teren, au executat acțiuni de cooperare în timpul pilotării aeronavelor în lipsa controlului radar și au îndeplinit, de asemenea, misiuni de pregătire de zbor în zona maritimă îndepărtată. La întoarcere, echipajele avioanelor Tu-142 au efectuat realimentarea în aer de la avioane-cisternă Il-78 ale Forțelor Aerocosmice.

“Avioanele Flotei de Nord au acționat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian, fără încălcarea granițelor altor state”, s-a precizat în comunicatul Serviciului de presă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele antisubmarin de tip Tu-142 aparțin Escadrilei 73 Aviație Antisubmarin a Flotei de Nord dislocată în localitatea Fedotovo (Regiunea Vologda), pe aerodromul Kipelovo. Aceasta face parte din Armata 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Severomorsk a Flotei de Nord.

O misiune similară a fost efectuată și pe 27 iunie 2020. În cadrul acesteia, trei avioane Tu-142 au zburat deasupra Mării Barents și Mării Norvegiei, iar alte patru în partea de nord a Oceanului Pacific.

Zborurile de patrulare efectuate de avioanele rusești antisubmarin reprezintă o reacție la zboruri similare efectuate de avioane americane sau ale altor state membre NATO în proximitatea frontierelor Federației Ruse.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s