Bombardierele strategice rusești vor fi dotate cu complexe noi de transmiteri de date

Serviciul de presă al holdingului Roselektronika (parte a Rostech) a anunțat, pe 03.07.2020, că, în cursul acestui an, concernul Vega din compunerea holdingului va livra Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse complexe de comunicații codate de tip R-097M, pentru modernizarea avioanelor Aviației cu rază lungă de acțiune.

“Până la sfârșitul anului, în cadrul procesului de modernizare a parcului de aeronave aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune, intenționăm să livrăm Ministerului Apărării un lot de complexe R-097M”, se arată în comunicatul de presă al holdingului, care citează o declarație a directorului general al concernului Vega, Viacheslav Mikheev.

Potrivit precizărilor acestuia, au fost finalizate testele de zbor de control ale aeronavelor cu noile sisteme instalate.

Complexul R-097M a fost dezvoltat de Institutul de Cercetare pentru Instrumente Telemecanice din Kaluga. Prin utilizarea unei soluții tehnice brevetate, este oferită o oportunitate fundamental nouă pentru comunicațiile codate, pentru a transmite cantități mari de informații, prin canale radio cu viteză mică.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În anul 2019, holdingul Roselektronika a încheiat dezvoltarea și testarea unui nou complex de comunicații de tip R-098-6K pentru sistemele automatizate de conducere de coastă și de la bordul navelor de luptă. Acesta a fost produs pentru Forțele Navale și este destinat schimbului de informații confidențiale în rețelele radio, folosind mijloace de comunicații radio de perspectivă.

Pentru confirmarea eficienței noului complex, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, a fost desfășurat un experiment privind transmiterea informațiilor de indicare a țintelor prin canale de comunicații radio, într-o situație complexă de bruiaj. În conformitate cu scenariul experimentului, complexul R-098-6K instalat pe navele de suprafață și submarine a fost utilizat într-un sistem unic cu complexul de comunicații terestre și navale R-097H și versiunea aeriană a acestuia R-097M, instalată pe o aeronavă antisubmarin Il-38. Experimentul a demonstrat că, datorită modernizării, dezvoltatorii au reușit să îmbunătățească în mod semnificativ caracteristicile tehnico-tactice ale complexelor, în ceea ce privește asigurarea fiabilității și securității schimbului automatizat de informații confidențiale operative și de comandă, în rețelele radio terestre și aeriene de comunicații codate.

Probabil, complexul de comunicații R-097M, dezvoltat inițial pentru avioanele antisubmarin Il-38, va fi instalat și pe avioanele modernizate ale Aviației cu rază lungă de acțiune, respectiv Tu-22M3M și Tu-160M.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s