În cadrul Aviației Strategice a Federației Ruse, va fi executat un exercițiu tactic de zbor

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 05.07.2020, că, în Regiunea Saratov, în cadrul unui regiment de aviație de bombardament al Aviației cu rază lungă de acvțiune, au fost efectuate zboruri de antrenament, ca parte a pregătirilor pentru executarea unui exercițiu tactic de zbor.

Zborurile s-au desfășurat pe timp de zi și de noapte. La acestea au participat peste 10 unități de tehnică de aviație, între care bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, precum și avioane-cisternă Il-78.

Personalul tehnic și ingineresc a desfășurat o serie de activități pentru pregătirea tehnicii de aviație în vederea efectuării celui de-al doilea zbor.

Particularitatea activităților a constat în faptul că la acestea au participat tinerii ofițeri, care au absolvit cursurile instituțiilor militare de învățământ în anul 2019.

“Scopul principal al zborurilor a constat în perfecționarea pregătirii de zbor a echipajelor în compunerea subunităților și în dezvoltarea abilităților de zbor și a acțiunilor competente ale celulelor de aviație înainte de exercițiile viitoare”, a precizat comandantul marii unități, general maior Oleg Pchela.

Exercițiul tactic de zbor cu subunitățile Aviației cu rază lungă de acțiune va dura până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor, care va începe, probabil, pe 07.07.2020, va fi executat în cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov), care este comandată de generalul maior Oleg Pchela.

Prezența avioanelor-cisternă de tip Il-78 indică faptul că, în cadrul exercițiului Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică), vor fi executate și misiuni de realimentare în aer.

Nu este exclus ca exercițiul tactic de zbor să includă și lansări de rachete, cel mai probabil într-unul din poligoanele din nordul Federației Ruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s