Avioane și elicoptere ale Aviației navale a FRMN au fost transferate din Crimeea la Sankt Petersburg  

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 07.07.2020, că echipaje ale unor avioane și elicoptere aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au efectuat zboruri de pe aerodromurile din Crimeea la Sankt Petersburg, pentru participarea la Parada navală principală, care va avea loc pe 26 iulie.

Între forțele FRMN care vor participa la paradă se vor afla cinci avioane de vânătoare Su-30SM, trei avioane amfibie Be-12, două elicoptere Mi-8, un elicopter antisubmarin Ka-27PL și un elicopter de cercetare Ka-31R.

După participarea la Parada navală principală, tehnica de aviație va reveni pe aerodromurile de dislocare permanentă, iar echipajele vor continua să îndeplinească misiuni de pregătire pentru luptă conform Planului de activități al Aviației navale a FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Tehnica de aviație provine din cele două regimente ale Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN, care sunt dislocate pe aerodromurile Saki și Kacha.

Avioanele de vânătoare Su-30SM aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki, iar celelalte avioane și elicoptere Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha.

Având în vedere că FRMN dispune în total de 12 avioane de vânătoare Su-30SM, șase avioane amfibie Be-12 și un singur elicopter de cercetare Ka-31R, se poate aprecia că, în această perioadă, capacitatea de luptă a Aviației Navale și Apărării Antiaeriene este destul de afectată de redislocarea parțială a tehnicii de aviație la Sankt Petersburg.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s