Ministerul rus al Apărării va construi o conductă pentru aprovizionarea cu apă a capitalei Crimeii, Simferopol

Șeful Crimeii, Serghei Aksenov, a declarat, pe 08.07.2020, că subunități ale Ministerului rus al Apărării vor construi o conductă temporară, ce va transporta 60.000 de metri cubi de apă pe zi din districtul Belogorsky la Simferopol.

“Ieri a sosit aici Dmitri Bulgakov (specialist în suport logistic), împreună cu o echipă a Ministerului Apărării. Am parcurs pe jos întregul traseu destinat pentru transferul apei cu întrebuințarea unei conducte temporare către bazinul Simferopol din Taigansky”, a precizat acesta, fără să menționeze o dată exactă a construcției.

Șeful regiunii a menționat că acum în cele trei bazine principale pentru aprovizionarea cu apă a capitalei Crimeii există apă pentru 110 zile. Acesta a reamintit că, în luna iunie, au fost date în exploatare conducte capabile să transfere 45.000 de metri cubi de apă pe zi, din puțurile din raioanele Bakhchisaray și Saki.

Consumul zilnic de apă din Simferopol este de 160.000 de metri cubi. Aksenov și-a exprimat convingerea că noua conductă de apă va stabiliza situația în timpul secetei actuale.

Anterior, Ucraina asigura până la 85% din nevoile de apă dulce din Crimeea, prin Canalul Crimeii de Nord, provenind din Nipru. Însă, după reunificarea peninsulei cu Federația Rusă, Kievul a oprit complet livrările.

După aceea, problema aprovizionării cu apă a fost rezolvată prin intermediul unor bazine naturale de umplere (care în ultimul an au devenit semnificativ mai superficiale din cauza cantităților mici de precipitații), precum și prin forarea de puțuri și a producției din surse subterane.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s