În Federația Rusă, au început testele de zbor ale noului elicopter Mi-8AMTȘ-VN destinat trupelor Spetsnaz

Serviciul de presă al holdingului Elicopterele Rusiei, parte a corporației Rostekh, a informat, pe 22.07.2020, că au început testele de zbor ale noului elicopter de asalt și transport destinat trupelor Spetsnaz.

Prototipul elicopterului Mi-8AMTȘ-VN va efectua, în perioada următoare, un complex de teste terestre și de zbor.

“Testele inițiale vor fi efectuate la Centrul Național pentru Construcții de Elicoptere Mil și Kamov, după care elicopterul va fi evaluat de institutele de stat și centrele de zbor specializate”, a declarat directorul general al holdingului Elicopterele Rusiei, Andrei Boghinsky, citat de Serviciul de presă.

“Este planificat ca prima etapă a testelor să se încheie în luna noiembrie. În viitor, alte două aeronave de acest tip vor fi conectate la zboruri”, a declarat Anatoly Serdyukov, directorul industrial al Rostekh.

Noul elicopter este destinat pentru debarcarea și sprijinirea cu foc a desantului, precum și pentru executarea operațiilor speciale. Potrivit declarațiilor lui Serdyukov, elicoperul este dotat cu motoare de mare altitudine, cu putere crescută, un nou sistem de transport, o compoziție extinsă de arme și o protecție sporită, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia în diferite condiții.

După cum s-a anunțat, la forumul Armata-2019, Ministerul rus al Apărării și Elicopterele Rusiei au încheiat un contract pentru achiziționarea a 10 elicoptere Mi-8AMTȘ-VN, în versiunea pentru Forțele pentru Operații Speciale (SSO).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s