Al doilea avion rusesc Su-57 din producția de serie se află în stadiu final de realizare

Într-un comunicat de presă al Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK), referitor la vizita efectuată pe 12.08.2020, de către ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, la Întreprinderea de Aviație I.A. Gagarin din Komsomolsk pe Amur (filială a companiei Sukhoi din cadrul corporației de stat Rostekh), a fost dată publicității o fotografie cu al doilea avion de vânătoare de generația a cincea Su-57 din producția de serie, aflat în stadiu final de realizare (probabil avionul T-50S-2, cu numărul de serie 51002).

În luna august 2018, la forumul tehnico-militar internațional Armata-2018, Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au încheiat un contract pentru livrarea către Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse a primelor două avioane Su-57 din producția de serie (T-50S-1 și T-50S-2), cu motoare pentru prima etapă (produs 117). Perioada de valabilitate a contractului era 2018-2020, cu livrarea câte unui avion pe an, în 2019 și 2020.

În luna iunie 2019, la forumul tehnico-militar internațional Armata-2019, Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au încheiat un nou contract pentru achiziționarea a 76 de avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57 din producția de serie (inclusiv cele două avioane contractate în anul 2018). Termenul final de realizare a contractului este în anul 2027.

Primul avion Su-57 din producția de serie (T-50S-1, număr de serie 51001, număr de bord 01 albastru) construit la Întreprinderea de Aviație I.A. Gagarin a efectuat primul zbor la începutul lunii decembrie 2019 și era planificat să fie predat Ministerului Apărări pe 27 decembrie. În data de 24 decembrie, în timpul etapei finale a testelor de zbor, avionul s-a prăbușit din cauza unei avarii la sistemul de conducere al avionului.

Pierderea primului avion din producția de serie a modelului Su-57 a implicat schimbări majore la nivel personal, inclusiv înlocuirea conducerii companiei Sukhoi. Potrivit informațiilor disponibile, Sukhoi va fi obligată să compenseze pierderea pe cheltuiala proprie, producând un alt avion pentru a-l înlocui pe cel prăbușit.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, cel de-al doilea avion Su-57 din producția de serie va efectua primul zbor în ultimele luni ale anului 2020, urmând să fie predat Forțelor Aerocosmice în luna decembrie.

După cum s-a anunțat anterior, avionul va fi introdus în dotarea Centrului 4 de stat pentru întrebuințare în luptă și recalificarea personalului navigant Chkalov din Lipetsk.

Cu cele 76 de avioane Su-57, care vor fi primite până în anul 2028, vor fi dotate trei regimente de aviație. Fiecare regiment va avea câte două escadrile, formate din 12 avioane (în total 72 de aeronave). Restul de patru avioane vor fi livrate Centrului 4 de la Lipetsk.

Cele trei regimente de aviație de vânătoare dotate cu avioane Su-57 vor fi dislocate pe direcțiile strategice principale, respectiv vest, sud și est.

Prima escadrilă de avioane de vânătoare Su-57 va fi introdusă în dotarea unui regiment de aviație aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don din cadrul Regiunii Militare Sud.

Sursa: bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s