Primul bombardier strategic rusesc Tu-95MSM profund modernizat a efectuat primul zbor

95

Serviciul de presă al Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK), parte a Rostekh, a informat, pe 23.08.2020, că primul prototip al bombardierului profund modernizat Tu-95MSM a efectuat primul zbor.

“Pe 23 august, înaintea deschiderii Forumului tehnico-militar internațional Armata-2020, pe aerodromul Kubinka, directorul general al OAK, Iuri Sliusar, l-a informat pe ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, despre începerea testelor de zbor ale primului prototip profund modernizat al bombardierului strategic Tu-95MSM”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții OAK au menționat că lucrările de dezvoltare a avionului Tu-95MSM sunt realizate în comun de compania Tupolev și Întreprinderea de Aviație G.M. Beriev din Taganrog.

“Primul zbor al avionului Tu-95MSM a fost efectuat pe 22 august de pe aerodromul întreprinderii din Taganrog. Avionul a fost pilotat de un echipaj sub conducerea pilotului de teste Andrei Voropaev. Zborul s-a desfășurat în regim normal, la o altitudine de 9.000 de metri și a durat două ore și 33 de minute. Sistemele și echipamentele de la bord au funcționat fără probleme”, au precizat reprezentanții corporației.

După cum a precizat Sliusar, ale cărui cuvinte au fost citate de OAC, aeronava este dotată cu un nou sistem de armament, un nou complex de echipamente electronice la bord, noi motoare modificate, precum și cu elice noi. “Modernizarea flotei de avioane strategice purtătoare de rachete va continua pe această linie”, a spus Sliusar.

Drept urmare, la aeronavă au crescut semnificativ indicatorii de precizie și fiabilitate a navigației, a fost prelungită durata de viață a complexului de aviație și au fost îmbunătățite caracteristicile de decolare și aterizare. Aceasta este înzestrată cu noi sisteme de conducere a armamentelor, de control al aeronavei, echipamente de zbor și navigație, un sistem de comunicații de bord, o stație radar și mijloace de  control obiectiv.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 03.08.2020, în cadrul unei întâniri cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, Sliusar declarase că bombardierul strategic profund modernizat Tu-95MSM va efectua primul zbor până la sfârșitul lunii august.

Anterior, șeful companiei Tupolev, Aleksandr Koniukhov, a declarat pentru agenția Interfax că modernizarea profundă a bombardierelor strategice Tu-95MS aflate în exploatare va începe în anul 2021. 

Avioanele Tu-95MS, alături de bombardierele Tu-160, reprezintă componenta aeriană a triadei nucleare a Federației Ruse. Acestea sunt destinate pentru îndeplinirea unor misiuni de atac în scopul distrugerii celor mai importante ținte ale adversarului, în raioanele îndepărtate și în adâncimea teatrelor continentale de operațiuni militare.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s