Avioane rusești de patrulare antisubmarin Tu-142 au efectuat zboruri deasupra Mării Negre și Mării Bering

142

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 15.09.2020, avioane de patrulare antisubmarin de tip Tu-142 au efectuat zboruri de mai multe ore deasupra Mării Bering și Mării Negre.

“Pe 15 septembrie 2020, avioane de patrulare antisubmarin Tu-142 ale Aviației navale din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse au efectuat zboruri planificate deasupra apelor neutre ale Mării Bering și Mării Negre. Durata zborurilor a fost de aproximativ șase și, respectiv, 10 ore”, se arată în comunicatul de presă.

Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor situate deasupra acvatoriului Mării Bering, pe unde trece granița maritimă dintre Federația Rusă și SUA, avioanele Tu-142 au fost escortate de avioane de vânătoare MiG-31 ale Flotei din Oceanul Pacific.

“Zborurile au fost efectuate în strictă conformitate cu normele internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții ministerului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 15 septembrie, în Marea Neagră și în Marea Bering, s-a produs un nou episod de confruntare între Federația Rusă și SUA, respectiv unele state membre NATO.

Astfel, în Marea Neagră, din partea Federației Ruse au îndeplinit misiuni două avioane de patrulare antisubmarin Tu-142 ale Flotei de Nord. În același timp, deasupra acvatoriului Mării Negre s-au aflat două avioane de cercetare americane (P-8A Poseidon și R-135W), precum și două avioane de cercetare britanice (Sentinel R.1 și R-135W). De asemenea, în regiune a îndeplinit misiuni și un avion AWACS de tip Sentry AEW.1 al Forțelor Aeriene ale Marii Britanii.

Deasupra Mării Bering au patrulat, probabil, tot două avioane rusești antisubmarin Tu-142 ale Flotei din Oceanul Pacific. În același timp, avioane rusești de vânătoare Su-35 și MiG-31 au interceptat un bombardier american de tip B-1B Lancer, care a zburat deasupra Mării Bering și Mării Okhotsk.

În zilele următoare, este posibil ca în Regiunea Mării Negre să fie aduse și bombardiere ale Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Un indiciu în acest sens îl reprezintă dislocarea pe aerodromul din Krymsk a unui avion AWACS de tip A-50U.  

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s