Un avion de vânătoare rusesc Su-27 a interceptat un avion de cercetare american deasupra Mării Negre

foto 2

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 18.09.2020, un avion de vânătoare Su-27 a fost ridicat în aer pentru interceptarea unui avion ce cercetare american de tip Poseidon.

“Echipajul avionului de vânătoare rusesc a identificat ținta aeriană ca fiind un avion de patrulare P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA și l-a escortat deasupra acvatoriului Mării Negre”, se arată în comunicatul de presă al centrului.

Reprezentanții ruși au precizat că, după îndepărtarea aeronavei americane de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul Su-27 a revenit pe aerodromul de dislocare.

Vineri, în timpul unui brifing desfășurat la Moscova, șeful Direcției Principale Operații din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Serghei Rudskoy, a declarat că avioanele străine de cercetare au zburat peste Marea Neagră cu 40% mai des comparativ cu anul trecut. Potrivit precizărilor acestuia, a crescut intensitatea misiunilor străine de cercetare aeriană în apropierea Peninsulei Crimeea.

Rudskoy a menționat că Statele Unite și aliații din cadrul NATO au refuzat propunerile Federației Ruse menite să prevină incidentele militare.

“Întreaga responsabilitate pentru o posibilă escaladare a situației din regiune revine în totalitate Statelor Unite și aliaților acestora”, a spus Rudskoy.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 18 septembrie, deasupra Mării Negre s-a aflat avionul de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon cu numărul de înregistrare P8-NOREG aparținând Forțelor Navale ale SUA. Aeronava a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din Insula italiană Sicilia și a ieșit în spațiul Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Avionul a zburat la o altitudine de 9.300 de metri, cu o viteză de 890 de kilometri pe oră. 

De asemenea, deși reprezentanții ruși nu au menționat acest lucru, deasupra apelor neutre ale Mării Negre a îndeplinit misiuni și un avion de cercetare radioelectronică R-135U din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA. Aeronava, cu numărul de înregistrare 64-14849 și indicativul WAUF61, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay din Cipru. Aceasta a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Avionul a evoluat la o altitudine de 9.700 de metri, cu o viteză de 860 de kilometri pe oră. 

foto 3

Trebuie remarcat faptul că cele două avioane americane au avut traiecte de zbor aproape similare, urmărind frontierele Federației Ruse din Peninsula Crimeea și Ținutul Krasnodar.

Probabil, avionul de vânătoare Su-27 ridicat la interceptare aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Din din Regiunea Militară Sud.

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/un-su-27-al-rusiei-a-interceptat-un-avion-de-cercetare-american-deasupra-marii-negre_605368.html.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s