Aleksandr Lukașenko a decis creșterea efectivelor participante la exercițiului comun ruso-belarus “Frăția slavă-2020”

Fratia slava

Ministerul belarus al Apărării a anunțat, pe 21.09.2020, că, în perioada 22-25 septembrie, va fi executată etapa a doua a exercițiului Frăția slavă-2020, cu participarea a 6.000 de militari, din care aproximativ 1.000 din Federația Rusă.

“Pe fondul situației politico-militare din jurul Republicii Belarus, președintele statului, Aleksandr Lukașenko, a luat o decizia desfășurării unei a doua etape a exercițiului comun ruso-belarus Frăția slavă – 2020”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

“Etapa a doua se va desfășura, în perioada 22-25 septembrie, sub forma unui exercițiu operativ-tactic. Activitățile practice ale trupelor vor viza ducerea de acțiuni comune, în interesul asigurării securității militare a statului”, au precizat reprezentanții Ministerului belarus al Apărării.

“În total, la acțiunile practice vor participa aproximativ 6.000 de militari, precum și peste 500 de unități de tehnică militară. Din partea Federației Ruse, la exercițiu vor fi prezenți în jur de 1.000 de militari și până la 100 de unități de tehnică militară”, se arată în încheierea comunicatului de presă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Participarea la exercițiile comune reprezintă o formă mascată de creștere a numărului de militari ruși dislocați pe teritoriul Republicii Belarus, în vederea descurajării unor eventuale intervenții militare străine, pentru rezolvarea situației de criză, care a fost declanșată în urma alegerilor prezidențiale.

Inițial, exercițiul anual Frăția slavă trebuia să se desfășoare la nivel tactic, cu participarea câtorva sute de militari, în format trilateral Federația Rusă – Republica Belarus – Serbia. După ce partea sârbă a declinat invitația de participare la exercițiu, acesta s-a desfășurat la nivel bilateral, cu participarea a aproximativ 1.000 de militari din Republica Belarus și Federația Rusă.

Prima etapă a exercițiului a avut loc, în poligonul Brest, în perioada 14-21 septembrie, cu participarea a aproximativ 300 de militari ruși din cadrul Divizie 76 Desant-Asalt din Pskov.  

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s