Date noi privind misiunea îndeplinită de bombardierele rusești Tu-160 în spațiul aerian al Republicii Belarus

160

Analiză remnmilitaryblog.com

Pe 22.09.2020, două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au efectuat un zbor special de-a lungul granițelor de sud-vest, vest și nord-vest ale Republicii Belarus.

După cum au anunțat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, zborul a fost executat în cadrul fazei a doua a exercițiului comun ruso-belarus Frăția slavă-2020.

Potrivit unor surse de monitorizare a aviației, cele două bombardiere au întrebuințat indicativele radio 94102 și 94112.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul misiunii de zbor. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

Din analiza materialului video și din postări de pe Twitter, rezultă că aeronavele participante la misiune au avut numerele de înregistrare RF-94101 și RF-94111. Este vorba despre bombardierele Pavel Taran (număr de bord 03/1 roșu) și Andrei Tupolev (număr de bord 18 roșu).

Cele două avioane au participat și la misiunea din 16 septembrie, în care au efectuat un zbor cu durata de șase ore deasupra apelor neutre ale Mării Baltice.

De asemenea, bombardierul Andrei Tupolev a luat parte și la misiunea din 19 septembrie, în care a zburat deasupra apelor neutre ale Oceanului Înghețat de Nord, Oceanului Pacific, Mării Kara, Mării Laptev, Mării Siberiei de Est, Mării Chukotka și Mării Barents. Misiunea a durat peste 25 de ore, timp în care a fost parcursă o distanță de peste 25.000 de kilometri.

Surse: tvzvezda.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s