Negru de fum deasupra Mării Negre. Avioane americane și britanice s-au înghesuit la frontierele rusești

initial

Analiză remnmilitaryblog.com

Pe 23.09.2020, deasupra spațiului aerian al Mării Negre s-a atins apogeul misiunilor îndeplinite de bombardiere strategice americane și avioane de cercetare americane și britanice. Zborurile efectuate de aeronavele celor două state au avut loc pe fondul celor două exerciții la nivel strategic aflate în curs de desfășurare în Federația Rusă și Ucraina: Caucaz-2020 și Efort comun-2020.

Astfel, la ora 11.10 (ora Moscovei), patru bombardiere strategice de tip B-52H din cele șase staționate la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie au decolat, aproape simultan, îndreptându-se spre spațiul aerian european. Cele patru aeronave au fost cele cu numerele de înregistrare 60-0056 (indicativ HERO31), 61-0034, 60-0029 (indicativ HERO33) și 60-0044 (indicative LEMAY35).

foto 1

Două dintre aceste avioane, respectiv HERO31 și HERO-33 au venit în zona Mării Negre, evoluând primul în spațiul aerian al Ucrainei și ulterior al României, iar cel de-al doilea numai în spațiul aerian al României. Trebuie spus faptul că cele două avioane nu au ieșit în spațiul aerian internațional al Mării Negre. Aeronava 60-0056 (indicativ HERO31) a zburat deasupra Ucrainei la o altitudine de aproximativ 8.200 de metri, cu o viteză de 770 de kilometri pe oră.

foto 2

Al treilea avion LEMAY35 a evoluat în spațiul aerian al Poloniei, de unde, probabil, a simulat un atac cu rachete asupra Republicii Belarus și Regiunii Kaliningrad.

pol

Despre cea de-a patra aeronavă nu au fost obținute date, nici măcar în ceea ce privește indicativul.

De asemenea, pe parcursul zilei de 23 septembrie, deasupra Mării Negre s-au aflat mai multe avioane de cercetare americane și britanice.

foto 3

Primul a venit în Marea Neagră un avion de cercetare radioelectronică Boeing RC-135U aparținând Forțelor Aeriene ale SUA. Aeronava, cu numărul de înregistrare 64-14849 și indicativul JUICY41, a decolat, la ora 08.10 (ora Moscovei), de la Baza Aeriană Souda Bay din Insula Creta. Avionul a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Acesta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.360 de metri, cu o viteză de 845 de kilometri pe oră.

Aproape la aceeași oră (08.10), de la Baza Aeriană Akrotiri din Cipru a decolat și un avion de cercetare radioelectronică Bombardier Global Express Sentinel R.1 din cadrul Forțelor Aeriene ale Marii Britanii. Acesta a avut numărul de înregistrare ZJ692 și indicativul RRR9986. Probabil, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre tot de pe teritoriul Bulgariei.

La ora 08.50 (ora Moscovei), deasupra Mării Negre se afla și un avion de patrulare antisubmarin de tip Boeing P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane. Aeronava, cu numărul de înregistrare P8-NOREG, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Avionul a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.300 de metri, cu o viteză de 890 de kilometri pe oră.

La ora 10.00 (ora Moscovei), deasupra Mării Negre îndeplinea misiuni și un avion de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale SUA. Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul R9VDE6X, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay din Insula Creta. Acesta a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Avionul a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de 720 de kilometri pe oră.

La ora 10.35 (ora Moscovei), a decolat de la Baza Aeriană Akrotiri din Cipru și un avion de cercetare radioelectronică de tip Boeing RC-135W Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii. Aeronava, cu numărul de înregistrare ZZ664 și indicativul RRR7266, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a zburat la o altitudine de aproximativ 10.000 de metri, cu o viteză de 850 de kilometri pe oră.

De asemenea, pe 23 septembrie, deasupra Mării Negre s-a aflat și un avion-cisternă de tip Boeing KC-135R. La ora 08.45 (ora Moscovei) acesta se afla în Marea Neagră, unde se pregătea să îndeplinească misiuni specifice. Aeronava, cu numărul de înregistrare 58-0113 și indicativul QID538, a venit, probabil din Marea Britanie, ieșind în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul României.

În dimineața zilei de 23 septembrie, la ora 09.30 (ora Moscovei), deasupra Mării Negre a zburat și un avion experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS aparținând Forțelor Armate ale SUA. Aeronava, cu numărul de înregistrare N488CR și indicativul DAGGER1 a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu din România. Avionul a zburat la o altitudine de aproximativ 9.000 de metri, cu o viteză de 730 de kilometri pe oră.

foto 4

Acesta a îndeplinit misiuni specifice în zona Mării Negre și în ziua anterioară, pe 22 septembrie. La ora 15.15 (ora Moscovei), avionul evolua în spațiul aerian al Georgiei.

foto 5

Sursa: twitter.com (PlaneRadar.ru).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s