Campania de încorporări de toamnă din Rusia: 128.000 de tineri vor fi luați în armată

incorporare

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 01.10.2020, în Forțele Armate ale Fedrației Ruse, a început campania de încorporări de toamnă. În baza unui decret semnat pe 30 septembrie de președintele rus, Vladimir Putin, în perioada 01.10-31.12.2020, vor fi încorporați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu 128.000 de recruți.

“Pe 01 octombrie, a început campania Toamna-2020 de încorporare a cetățenilor pentru efectuarea serviciului militar. Este planificat ca în cei 85 de subiecți ai Federației Ruse să fie încorporați 128.000 de recruți, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani. La sosirea în unitățile militare, recruții vor intra în carantină timp de 14 zile”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Actuala campanie de încorporări este a doua campanie, după cea din primăvară, care se desfășoară în timpul pandemiei de coronavirus. În cadrul campaniei de încorporări de primăvară au fost încorporați pentru executarea serviciului militar obligatoriu 135.000 de recruți. După cum a declarat pentru cotidianul Krasnaya Zvezda șeful Direcției Principale Organizare-Mobilizare din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Evgheni Burdinsky, reducerea numărului de militari încorporați se datorează creșterii numărului de militari angajați pe bază de contract.

Potrivit precizărilor generalului Burdinsky, toate măsurile antiepidemiologice adoptate în timpul campaniei de încorporări de primăvară rămân valabile și în cadrul campaniei de toamnă. Astfel, comisariatele și unitățile militare și-au creat stocurile necesare de echipamente medicale și medicamente. Toate spațiile și vehiculele implicate în transportul recruților vor fi dezinfectate, se va controla temperatura personalului, iar portul măștii va fi obligatoriu. De asemenea, au fost alocate spații pentru izolarea cetățenilor cu semne identificate ale bolii. În caz de nevoie de asistență de urgență, au fost puse la dispoziție ambulanțe pentru transportul bolnavilor la instituțiile medicale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În Federația Rusă, durata serviciului militar obligatoriu este de 12 luni. Până în anul 2008, durata acestuia a fost de 24 de luni.

Încorporările pentru executarea serviciului militar obligatoriu se fac în două campanii anuale, respectiv perioada de încorporări de primăvară (01 aprilie – 15 iunie), și perioada de încorporări de toamnă (01 octombrie – 31 decembrie).

În timpul campaniilor de încorporări de toamnă din anii precedenți numărul cetățenilor încorporați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu a fost mai mare, respectiv de 132.000 de recruți în 2019 și de 132.500 în 2018. Probabil, pe măsură ce va crește procentul de profesionalizare a efectivelor Forțelor Armate ale Federației Ruse, numărul de militari în termen va continua să scadă.

Deocamdată, reprezentanții ruși se pronunță pentru menținerea unui sistem mixt al efectivelor, format din militari angajați și militari în termen. Cel puțin pe termen scurt și mediu, nu se are în vedere profesionalizarea integrală a efectivelor.

Cu toate acestea, pe măsura dezvoltării armamentelor, deservirea lor va fi tot mai dificilă pentru militarii în termen, deoarece necesită o înaltă specializare, ce nu se poate obține în câteva săptămâni sau luni de pregătire.

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/rusia-continua-cu-serviciul-militar-obligatoriu-128-000-de-tineri-vor-fi-lua-i-in-armata_605589.html.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru. iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s