În cadrul Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN, a fost executat un exercițiu tactic de control

cst

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 04.10.2020, militarii marii unități de rachete și artilerie de coastă aparținând Bazei Navale – Novorossiysk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au încheiat efectuarea unui exercițiu tactic de control.

Exercițiul s-a desfășurat sub conducerea comandantului Bazei Navale – Novorossiysk, contraamiral Viktor Kochemazov.  

Scopul principal al activității de pregătire pentru luptă, care a durat timp de o săptămână, a constat în perfecționarea deprinderilor militarilor pentru executarea atacurilor cu rachete, din raioane de litoral nemanejate.

La exercițiu au participat echipaje ale complexelor de rachete de coastă mobile de tip Bastion, care au fost scoase din punctul de dislocare permanentă în raioane ale litoralului maritim.

Pe timpul exercițiului, subunitățile de rachete au desfășurat activități de căutare a unei poziții optime pe litoralul neamenjat, de executare a atacurilor cu rachete asupra grupărilor navale de asalt și de desant ale adversarului convențional, după care au efectuat schimbarea raioanelor de poziție.

Rolul adversarului a fost jucat de nave ale FRMN. Lansările de rachete au fost efectuate în format electronic.

La exercițiul tactic de control au participat aproximativ 1.000 de militari și aproximativ 50 de unități de tehnică militară și specială, precum și nave ale FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic a fost executat în cadrul Brigăzii 11 Racahete și Artilerie de Coastă – Anapa. Din punct de vedere structural, aceasta aparține Corpului 22 Armată – Simferopol, iar din punct de vedere organizatoric brigada se subordonează Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. În compunerea brigăzii se află trei divizioane dotate cu complexe de rachete mobile Bal și Bastion, precum și cu complexe de artilerie de coastă Bereg.

În cadrul FRMN se mai află o brigadă de acest tip a Trupelor de Apărare de Coastă. Este vorba despre Brigada 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol. Aceasta dispune de patru divizioane, din care trei dotate cu complexe mobile și unul cu complexe staționare. Brigada are două divizioane de complexe Bastion, un divizion de complexe Bal și un divizion de complexe Utes (staționare).

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s