Un bombardier strategic rusesc de tip Tu-95MS a efectuat lansări de rachete de croazieră

Tu95

Grupul de asigurare informațională aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a anunțat, pe 05.10.2020, că un bombardier strategic de tip Tu-95MS a efectuat lansări practice de rachete de croazieră asupra unor ținte terestre situate într-un poligon din Republica Komi.

Toate rachetele de croazieră au lovit țintele, fapt ce a fost confirmat de mijloacele pentru control obiectiv.

Pe timpul zborului, echipajul avionului Tu-95 a efectuat și realimentarea în aer și a îndeplinit și misiuni de patrulare într-un raion indicat.

“Activitățile de acest tip se desfășoară conform Planului de pregătire pentru luptă. Scopul principal al personalului navigant vizează desfășurarea de acțiuni organizate, în timpul îndeplinirii de misiuni potrivit destinației”, a declarat comandantul marii unități a Aviației cu rază lungă de acțiune, general maior Oleg Pchela.  

Durata zborului a fost de peste opt ore.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierul strategic participant la misiune aparține unui regiment de aviație al Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Generalul Oleg Pchela este comandantul diviziei.

Probabil, lansările de rachete au fost efectuate în poligonul Vorkuta din nordul Federației Ruse. Este posibil ca misiunile de patrulare ale aeronavei să fi inclus raioane din Marea Barents și Oceanul Arctic.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un scurt material video referitor la misiune îndeplinită de bombardierul strategic Tu-95MS, care poate fi vizualizat la adresa:

Din analiza materialului rezultă faptul că avionul participant la misiune a fost aeronava Veliky Novgorod, cu numărul de bordaj 16 roșu. De asemenea, se poate constata că prima parte a misiunii, de la decolare și până la realimentarea în aer, s-a desfășurat pe timp de noapte.

Tu95 1

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/un-bombardier-strategic-rusesc-de-tip-tu-95ms-a-efectuat-lansari-de-rachete-de-croaziera_605646.html.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s