Avioane rusești de vânătoare-interceptare de tip MiG-31 au simulat ducerea luptei aeriene în stratosferă

MiG31

Serviciul de presă al Flotei ruse din Oceanul Pacific a informat, pe 06.10.2020, că avioane de vânătoare-interceptare MiG-31 ale Aviației navale au desfășurat lupta aeriană în stratosferă, cu o aeronavă care a pătruns ilegal în spațiul aerian al Federației Ruse.

“Potrivit scenariului exercițiului, rolul adversarului a fost jucat de un avion MiG-31 aparținând regimentului de aviație mixtă din cadrul Trupelor și Forțelor din Nord-Estul Federației Ruse, care, atingând viteza supersonică, la o altitudine de 20.000 de metri, a simulat intrarea în spațiul aerian rusesc”, se arată în comunicatul de presă.

Pentru interceptarea țintei aeriene, a fost ridicat în aer un alt avion MiG-31. Acesta a primit misiunea de a descoperi aeronava adversă în mod independent, fără dirijarea mijloacelor terestre de apărare antiaeriană. După descoperirea avionului, piloții au efectuat lansări electronice de rachete aer-aer, cu rază lungă de acțiune.

În total, în timpul schimbului de zbor, piloții avioanelor MiG-31 au efectuat patru ieșiri în stratosferă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aeronavele participante la exercițiu aparțin Regimentului 317 Aviație Mixtă – Elizovo al Aviație navale a Flotei ruse din Oceanul Pacific. În compunerea regimentului, se află o escadrilă de aviație de vânătoare dotată cu 12 avioane de tip MiG-31 (în versiunile DM și BM).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu zborurile de antrenament efectuate în stratosferă de avioanele de vânătoare-interceptare MiG-31, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020106452-JpKXt.html.

Din analiza materialului rezultă că la activități au participat aeronavele cu numerele de bordaj 24 și 31 albastre (numere de înregistrare RF-19091 și RF-33798).

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/avioane-ruse-ti-de-vanatoare-interceptare-de-tip-mig-31-au-simulat-lupta-aeriena-in-stratosfera_605668.html.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s