Naryshkin: Conflictul din Nagorno Karabah atrage ca un magnet grupuri de radicali din statele Orientului Mijlociu

naryshkin

Șeful Serviciului de Informații Externe (SVR) din Federația Rusă, Serghei Naryshkin, a declarat, pe 06.10.2020, că faptul că Turcia sprijină în mod deschis Azerbaidjanul în conflictul său cu Armenia a devenit un factor extern fundamental nou în situația din Nagorno Karabah.

Potrivit precizărilor sale, sprijinul deschis și fără echivoc al Ankarei pentru autoritățile de la Baku are un impact semnificativ asupra naturii conflictului din Transcaucazia.

În plus, confruntarea armată dintre Azerbaidjan și Armenia atrage, ca un magnet, diverse grupuri de radicali, în primul rând din statele Orientului Mijlociu. Șeful SVR afirmă că acești oameni sunt membri ai organizațiilor teroriste internaționale și că au fost aduși în Transcaucazia din Siria. În special, există informații despre transferul militanților din grupul terorist Dzhebhat al-Nusra în zona de conflict.

De asemenea, în regiune au început să apară reprezentanți ai grupurilor teroriste internaționale Sultan Murad și Firkat Hamza, precum și grupuri kurde. Și nu este vorba despre cazuri izolate, ci despre sute și chiar mii de radicali.

Naryshkin a mai menționat că Rusia nu este indiferentă față de soarta locuitorilor statelor transcaucaziene. “Pentru Rusia, în calitate de copreședinte al grupului OSCE de la Minsk, un nou război în regiune este inacceptabil. De asemenea, suntem departe de a fi indiferenți la faptul că, în timpul ostilităților, mor cetățeni ai popoarelor prietene din Armenia și Azerbaidjan”, a spus acesta.

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/naryshkin-conflictul-din-nagorno-karabah-atrage-ca-un-magnet-grupuri-de-radicali-din-statele-orientului-mijlociu_605689.html.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s