12 octombrie 2020: Principalele știri ale zilei, pe scurt

12

Începând de astăzi, voi încerca să realizez o rubrică nouă pe blog, cu titlul prezentat mai sus. Va fi vorba despre informații care sunt interesante, dar nu suficiente pentru întocmirea unei știri independente, ori sunt prea multe și nu pot fi acoperite într-o singură zi. Cred că prezentarea acestora, pe scurt, este suficientă pentru crearea unei imagini asupra situației de securitate din Regiunea Mării Negre și nu numai.

Federația Rusă

* Ministrul apărării, Sergehi Șoigu, a prezentat scurte concluzii ale exercițiului strategic Caucaz-2020. În timpul acestuia, au fost elaborate metode noi de acțiune a trupelor, în situația complexă a unui conflict armat modern. Participanții au acționat în cadrul unor sisteme de cercetare, asalt și foc, întrebuințând noi sisteme automatizate de conducere a trupelor.

* Nava pe pernă de aer Samum a FRMN a executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale și aeriene. În calitate de ținte au fost folosite machete ale navelor de luptă, bombe de aviație luminoase lansate din avioane, precum și machete ale minelor plutitoare.

* În timpul unui exercițiu desfășurat în acvatoriul Mării Negre, vedeta antidiversiune Suvorovets a Bazei Navale – Novorossiysk a reținut ambarcațiuni care au încălcat frontiera de stat.

* Corvetele Stoiky și Stereguscii ale Flotei din Marea Baltică au executat lansări electronice de rachete în Marea Nordului. Complexele antinavă Uran au distrus o grupare de portavion a adversarului.

* În Regiunea Chelyabinsk, a început un exercițiu tactic d zbor al regimentului de aviație al Regiunii Militare Centru. Până pe 15 octombrie, aproximativ 20 de avioane Su-34 și Su-24MR vor desfășura activități specifice.

Federația Rusă – Turcia

Miniștrii apărării, Serghei Șoigu și Hulusi Akar, au purtat o convorbire telefonică. Subiecte abordate: stabilizarea situației din Nagorno-Karabakh și evoluțiile din Republica Arabă Siriană și Libia.

OTSC

În Republica Belarus a început exercițiul de comandament și stat major Frăție indestructibilă-2020 al Forțelor de Menținere a Păcii. Activitățile se vor desfășura, în perioada 12-16 octombrie, în poligonul Losvido din Regiunea Vitebsk. Rusia este reprezentată de 150 de militari și 30 de unități de tehnică militară din Regiunea Militară Centru.

Twitter

Marea Neagră

Plane Radar nu a semnalat aeronave sau drone de cercetare deasupra apelor neutre.

Marea Baltică

În proximitatea apelor teritoriale ale Letoniei, a fost semnalat un submarin rusesc din clasa Kilo. Pobabil, este vorba despre submarinul FRMN (Novorossiysk?), care a ieșit din Marea Mediterană în urmă cu câteva zile și se deplasează la Kronștadt.

Transport aerian

O aeronavă Il-76 (RF-767126) s-a deplasat de la Mozdok în Latakia (Siria). Anterior a încărcat echipamente militare la Marinovka.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s