13 octombrie 2020: Principalele știri ale zilei, pe scurt

1

Federația Rusă

* Echipajele navei de patrulare Dmitri Rogachev și navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo ale FRMN au desfășurat un exercițiu comun de apărare antiaeriană în acvatoriul Mării Negre. Prima dintre nave a folosit complexul de artilerie Duet, iar cea de-a doua complexul de rachete antiaeriene Gibka. Rolul adversarului a fost jucat de un avion de vânătoare Su-30SM al Aviației navale.

* Submarinul nuclear Orel al Flotei de Nord a lansat o rachetă de croazieră Granit asupra unei ținte navale. în Marea Barents. Lansarea a fost efectuată din imersiune, iar racheta a distrus ținta aflată la o distanță de 120 de kilometri.

* Bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS din cadrul regimentului de aviație de bombardament din Engels (Regiunea Saratov) au efectuat zboruri de antrenament în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de vară. La un schimb de zbor au participat aproximativ 10 avioane, precum și peste 20 de unități de tehnică auto și specială aparținând batalionului de asigurare tehnică a aerodromului. 

* În Regiunile Astrakhan și Voronezh s-a încheiat un exercițiu de amploare al Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Vest. Acesta a durat aproape două săptămâni și a implicat avioane Su-30SM, Su-35S și MiG-31BM. În total, la activități au participat 25 de avioane și 800 de piloți și tehnicieni. Aeronavele au revenit în locurile de dislocare permanentă din Regiunile Tver, Kursk, Voronezh și Republica Karelia.

Federația Rusă – Republica Moldova

În Transnistria a început rotirea efectivelor rusești din cadrul contingentului de menținere a păcii din Zona de securitate. Astfel, batalionul de infanterie moto care a îndeplinit misiuni în ultimele luni va fi înlocuit de cel de-al doilea batalion rusesc aflat în misiune. În prima fază, o companie de infanterie moto a preluat misiunile în sectorul central al Zonei de securitate din Dubăsari, urmând ca altă companie să se deplaseze în sectorul sudic al acesteia.

Twitter

Marea Neagră

Deasupra apelor neutre au îndeplinit misiuni specifice două avioane de cercetare, unul american și unul britanic.

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane a decolat de la Baza Aeriană Sigonella, din Insula italiană Sicilia. Acesta a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aeronava a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.000 de metri cu o viteză de 820 de kilometri pe oră.

2

Avionul de cercetare radioelectronică Bombardier Global Expres Sentinel R.1 aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii a decolat de la Baza Aeriană Waddington. Aeronava, cu numărul de înregistrare ZJ694 și indicativul RRR7305, a ieșit în Marea Neagră de pe teritoriul României. Aceasta a evoluat la o altitudine de 12.500 de metri cu o viteză de aproximativ 870 de kilometri pe oră.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s