Avioane de vânătoare norvegiene și britanice au interceptat două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160

Tu160

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 14.10.2020, două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor deasupra apelor neutre ale Mării Barents, Mării Norvegiei și Mării Nordului.

“Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor acestea au fost escortate de avioane de vânătoare MiG-31 ale Aviației navale. De asemenea, aeronavele au fost interceptate de avioane de vânătoare F-16 aparținând Forțelor Aeriene ale Norvegiei și Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene britanice”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit precizărilor reprezentanților ruși, zborul celor două bombardiere strategice Tu-160 au durat 12 ore.

“Toate zborurile avioanelor din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile de întrebuințare a spațiului aerian internațional”, au menționat reprezentanții Ministerului Apărării.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele strategice Tu-160 aparțin unui regiment de aviație al Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Probabil, aeronavele au decolat de pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov, iar la încheierea misiunii au revenit pe acesta.

Începând de la jumătatea lunii septembrie, zborurile bombardierelor strategice rusești de tip Tu-160 s-au intensificat la un nivel fără precedent. Astfel, câte două avioane de acest tip au efectuat zboruri de instrucție după cum urmează: pe 14 septembrie deasupra Mării Barents, Mării Norvegiei și Oceanului Atlantic, pe 16 septembrie deasupra Mării Baltice, iar pe 19 septembrie deasupra Oceanului Înghețat de Nord, Oceanului Pacific, Mării Kara, Mării Laptev, Mării Siberiei de Est, Mării Chukotka și Mării Barents. De asemenea, perechi de bombardiere Tu-160 au îndeplinit două misiuni de zbor în spațiul aerian al Republicii Belarus, pe 22 și 24 septembrie.

Toate aceste zboruri au reprezentat o reacție la intensificarea activităților specifice ale bombardierelor și avioanelor de cercetare americane în proximitatea frontierelor Federației Ruse.

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/avioane-de-vanatoare-norvegiene-i-britanice-au-interceptat-doua-bombardiere-strategice-ruse-ti-de-tip-tu-160_605819.html.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s