Rusia le livrează aliaților radare moderne. În Egipt, a fost instalată o stație de radiolocație Rezonans-NE

rezonance

Pe 14.10.2020, pe Internet au apărut o serie de informații potrivit cărora un radar rusesc de tip „Resonans-NE” (o versiune de export a complexului „Resonans-N”) a început serviciul de luptă în Egipt. Noua stație de radiolocație este capabilă să detecteze în mod eficient focoase balistice, rachete de croazieră și rachete hipersonice, precum și drone și avioane ale adversarului, inclusiv avioane cu tehnologie stealth.

Radarul din Egipt va acoperi în mod fiabil spațiul aerian peste Iordania, Israel, sudul Siriei și estul Mediteranei. „Resonans-NE” este capabil să descopere ținte la distanțe de aproximativ 1.100 de kilometri și poate efectua, simultan, indicarea a până la 500 de ținte.

Radarul a fost conceput să îndeplinească misiuni în cele mai severe condiții. Acesta poate să funcționeze la temperaturi de la -70 până la +70 grade Celsius, la o viteză a vântului de până la 50 m/s și este rezistent la războiul electronic. În același timp, „Resonans-N” este complet mobil. Acesta ocupă o suprafață de 100×100 metri și poate fi desfășurat în câteva ore de către o echipă specializată.

În prezent, Trupele Radiotehnice ale Armatei 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Flotei de Nord dispun de trei astfel de complexe. Două sunt deja în serviciul de luptă, iar al treilea, începând de anul trecut, se află în serviciul experimental pe arhipelagul Novaya Zemlya.

De la începutul acestui an, a fost livrată versiunea de export „Resonans-NE” în ​​Egipt. Urmează noi livrări în Iran și Siria.

Având în vedere capabilitățile complexului, desfășurarea acestui radar în țările menționate anterior va prelua controlul asupra întregului spațiu aerian din Orientul Mijlociu. Acest lucru va permite nu numai „acoperirea” spațiului aerian sirian împotriva Forțelor Aeriene ale Israelului, ci și testarea complexului în condiții reale de luptă, pentru a crea versiuni și mai eficiente ale acestuia.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Federația Rusă produce radarul Rezonans  în trei versiuni, astfel:

– Rezonans-N: pentru Forțele Armate ale Federației Ruse;

– Rezonans-NE: pentru export;

– Ghadir: pentru Forțele Armate ale Iranului.

Pe teritoriul rus, stația de radiolocație staționară Rezonans-N se află în exploatare începând din anul 2014. Prima stație a fost instalată în localitatea Shoyna, iar în 2018 a doua stație a fost dată în exploatare în Arctica.

De asemenea, prima stație Gahdir a fost instalată în vara anului 2014 în localitatea Hermsar din Iran, situată la aproximativ 80 de kilometri este de Teheran. A doua stație a fost dată în exploatare în anul 2015 în sud-vestul Iranului, în localitatea Khuzestan, în apropiere de Ahvaz.

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/rusia-le-livreaza-alia-ilor-radare-moderne-in-egipt-a-fost-instalata-o-sta-ie-de-radioloca-ie-rezonans-ne_605826.html.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s