Atașatul militar american la Moscova a fost convocat la Ministerul rus al Apărării

foto

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 16.10.2020, atașatul pentru probleme de apărare al Ambasadei SUA la Moscova a fost convocat la Direcția principală cooperare militară internațională.

Cu această ocazie, reprezentantului Forțelor Armate ale SUA i-a fost comunicată poziția Ministerului rus al Apărării în legătură cu declarațiile atașatului militar al SUA la Kiev, colonel Brittany Stewart, privind acțiunile comune ale Forțelor Armate ale SUA și Ucrainei pentru contracararea “agresiunii rusești”.

Părții americane i s-a atras atenția că declarația respectivă conține elemente false, este de natură provocatoare și împinge partea ucraineană la o soluție militară în rezolvarea conflictului intern din Donbas.

În opiniile reprezentanților ruși, această declarație contrazice afirmațiile anterioare ale conducerii Pentagonului potrivit cărora rezolvarea situației din Ucraina nu se poate face decât prin mijloace pașnice.

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/ata-atul-militar-american-la-moscova-a-fost-convocat-la-ministerul-rus-al-apararii_605854.html.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s