Pe submarinul Novorossiysk al FRMN a fost executat un exercițiu de luptă pentru vitalitatea navei

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 04.11.2020, că echipajul submarinului Novorossiysk al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat un exercițiu de luptă pentru vitalitatea navei.

Potrivit planului exercițiului, care s-a desfășurat în portul sirian Tartus, în primul compartiment al submarinului a izbucnit un incendiu, iar marinarii au avut doar câteva minute la dispoziție, pentru a împiedica extinderea acestuia la puntea torpilelor.

După ce compartimentul a fost sigilat, comandantul submarinului a dat ordinul de a începe stingerea focului cu azot. Sistemul unic de stingere a incendiilor a făcut față flăcărilor, care au dispărut în câteva minute.

„Sistemul de stingere a incendiilor cu azot permite rezolvarea situației fără a afecta personalul și sănătatea acestuia. Azotul intră în compartiment, înlocuind astfel oxigenul, care este un agent oxidant și ajută la propagarea focului”, a spus comandantul submarinului Novorossiysk, Serghei Mihailov.

Deși incendiul a fost stins, unul dintre marinari a inhalat monoxid de carbon. Victima a fost fixată imediat pe o targă specială și conectată la o butelie de oxigen, după care a fost evacuată la suprafață cât mai repede posibil.

Exercițiul au avut loc în port și a fost necesar doar să se aștepte ambulanța și să se predea victima. Ar fi fost cu totul altă problemă dacă submarinul se afla în larg.

„Este mult mai dificil pe mare, deoarece trebuie solicitate Forțele Aeriene pentru a evacua răniții cu elicoptere sau navele de suprafață”, a explicat Evgeny Oparin, șeful Serviciului medical al submarinului Novorossiysk.

În timpul exercițiilor, submarinele rezolvă toate situațiile posibile de urgență, deoarece pe mare nu are de la cine să aștepte ajutor. Echipajul a luptat pentru vitalitatea submarinului până când comandantul a dat ordinul de a părăsi submarinul.

Dacă echipajul submarinului trebuie evacuat, atunci întregul personal îmbracă salopeta hidrotermică, în care marinarii pot petrece o zi chiar și în apă rece. Și niciunul dintre ei nu se va îneca, deoarece astfel de echipamente sunt plutitoare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând din luna iulie a acestui an au apărut o serie de probleme în ceea ce privește localizarea celor șase submarine diesel- electrice Proiect 636.3 ale FRMN.

În situația inițială, două dintre aceste submarine, Veliky Novgorod și Kolpino, se aflau în Marea Neagră, alte două, Novorossiysk și Rostov pe Don, în portul Tartus și în estul Mării Mediterane, iar ultimele două, Stary Oskol și Krasnodar, în Marea Baltică, primul finalizând reparațiile la Șantierul Naval din Kronștadt, iar cel de-al doilea sosind în șantier pentru reparații.

Ulterior, o perioadă de câteva luni nu s-a știut nimic despre submarinul Stary Oskol, care, în mod normal trebuia să părăsească Marea Baltică și să revină la Tartus sau chiar în Marea Neagră. Abia în urmă cu câteva zile s-a aflat că submarinul este în continuare în Marea Baltică, unde a îndeplinit misiuni de pregătire pentru luptă.

De asemenea, pe 09.10.2020, mai mulți utilizatori de pe Twitter au informat că un submarin rusesc Proiect 636.3 a traversat Strâmtoarea Gibraltar și a ieșit din Marea Mediterană, însoțit de remorcherul Căpitan Gurev. La acea dată s-a presupus că este vorba despre submarinul Novorossiysk, ce ar trebui să urmeze la reparațiile planificate la șantierul din Marea Baltică. Acum acesta este localizat în mod clar în portul Tartus din Siria. Acest lucru înseamnă fie că submarinul care a ieșit din Marea Mediterană este Rostov pe Don, fie că informațiile de pe Twitter nu sunt reale, deși acestea au fost susținute cu forografii.

Surse: tvzvezda.ru, iz.ru.

Un gând despre “Pe submarinul Novorossiysk al FRMN a fost executat un exercițiu de luptă pentru vitalitatea navei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s