Războiul hipersonic este real: Bundeswehrul a atras atenția asupra noii amenințări venite din partea Rusiei

hipersonic

Pe fondul răspândirii la scară largă în lume a informațiilor despre apariția armelor hipersonice, armata germană a fost nevoită să recunoască existența unei noi amenințări și să arate publicului că se iau anumite măsuri pentru combaterea acestora.

Esența amenințării

Bundeswehrul, într-o publicație independentă, a informat despre desfășurarea unei consultări, care s-a concentrat pe sistemele de arme hipersonice, reamintind cititorilor cuvintele președintelui rus, Vladimir Putin, despre faptul că Rusia este lider în acest domeniu.

“Cum să reacționăm la noua amenințare, care vine inclusiv din Rusia? Cum te poți apăra împotriva unui sistem de arme capabil să parcurgă până la 6,8 kilometri pe secundă? Acestea sunt problemele care au fost abordate de grupul de experți”, a anunțat departamentul militar al Germaniei.

După cum au menționat specialiștii germani, adevărata problemă a armelor hipersonice constă în viteza acestora și în capacitatea de interceptare a lor. Radarele de la sol au o gamă de vizibilitate limitată de curbura Pământului. Ca urmare, după detectarea unui pericol, există o perioadă de timp restrânsă pentru luarea măsurilor de protecție.

“Imaginați-vă că radarul detectează o astfel de amenințare. De exemplu, la o distanță de 2.000 de kilometri, mai sunt mai puțin de cinci minute înainte de impact. Acest lucru corespunde aproximativ cu distanța de la Berlin la Ankara […] Pe scurt, atunci când este detectat un pericol, poate fi prea târziu pentru a reacționa la el”, au  explicat reprezentanții Bundeswehrului.

“În pofida faptului că declarațiile chinezești și rusești despre disponibilitatea unor astfel de sisteme de arme, care pot fi verificate cu greu, toți experții sunt de acord asupra unui lucru – războiul hipersonic este real”, au precizat reprezentanții Ministerul Apărării al Germaniei.

Fundamentul apărării

Cu toate acestea, departamentul militar apreciază faptul că „fundația pentru detectarea și răspunsul la armele hipersonice a fost deja construită”. Aceasta se referă la ASOC (Air and Space Operations Center), deschis acum câteva săptămâni. Acesta unește activitățile tuturor serviciilor, care monitorizează spațiul aerul și exteriorul țării.

Dar, în cea mai mare parte, aceasta este o decizie organizațională. Lucrarea tehnică efectivă în Republica Federală Germania va include două obiective – TIRA (radar de urmărire și vizualizare) și GESTRA (radar experimental de supraveghere spațială și de urmărire). TIRA, care detectează obiecte în spațiu și efectuează parțial și cercetare aeriană, a fost construit în urmă cu aproape o jumătate de secol și include două radare cu antene parabolice. GESTRA, care a fost pus în funcțiune la 13 octombrie, după cinci ani de construcție, constă dintr-un receptor și un emițător cu antene cu matrice fazată.

“Ambele obiective reprezintă un pas important către reducerea dependenței față de datele spațiale din SUA”, a informat Bundeswehrul.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s