Nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a distrus nave ale adversarului în Marea Neagră

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 12.11.2020, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a desfășurat exerciții în Marea Neagră, în timpul cărora a executat trageri de artilerie și a distrus nave ale adversarului convențional.

“Echipajul navei a efectuat transferul într-un poligon maritim, unde a descoperit și clasificat diferite tipuri de ținte. În calitate de țintă la suprafața apei a fost întrebuințat un scut-țintă”, se arată în comunicatul de presă.

Marinarii din cadrul unității de luptă rachete și artilerie au pregătit instalația de artilerie A-190, cu calibrul de 100 de milimetri, pentru întrebuințare în luptă și au executat trageri cu aceasta. Ca urmare, ținta navală a fost distrusă cu succes.

De asemenea, echipajul navei a executat trageri de luptă cu instalația de artilerie AK-630, cu calibrul de 30 de milimetri, și cu mitralierele de calibru mare asupra unor machete, care imitau minele plutitoare.

Navele mici purtătoare de rachete Proiect 21631, clasa Buyan-M, sunt nave rusești multirol, cu deplasament mic, pentru zona maritimă apropiată.

Destinația oficială a acestora vizează paza și apărarea zonei economice exclusive a statului. În același timp, întrebuințarea lor în luptă din acvatoriul Mării Caspice și Mării Mediterane împotriva unor ținte de pe teritoriul Siriei au demonstrat posibilitățile extinse ale acestora.

În compunerea FRMN se află trei nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631, dotate cu complexul de rachete Kalibr-NK. Este vorba despre Vyshny Volochek, Orekhovo-Zuevo și Ingushetia.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s