Submarinul Stary Oskol al FRMN a început transferul interflote, ieșind din Marea Baltică

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 14.11.2020, un avion britanic a desfășurat activități de monitorizare a distrugătorului Viceamiral Kulakov și submarinului Stary Oskol aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse, aflate în Marea Nordului și respectiv Canalul Mânecii.

Avionul BE20 G-HMGA (CGD21B) aparținând Gărzii de Coastă britanice a decolat de la Doncaster și a survolat zona de coastă, desenând un triunghi între localitățile Manchester, Norwich și Bournemouth.

2

Între altele, acest lucru înseamnă că submarinul Stary Oskol al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început transferul interflote și a ieșit din Marea Baltică, traversând și Canalul Mânecii.

Probabil, în cursul săptămânii viitoare, submarinul va intra în Marea Mediterană. Deocamdată nu este clar dacă acesta se va deplasa la Sevastopol sau va mai rămâne în portul Tartus pentru o perioadă.

În prezent, două din cele șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3 ale FRMN se află în Marea Neagră (Veliky Novgorod și Kolpino), iar alte două (Krasnodar și Rostov pe Don) sunt în Marea Baltică, pentru reparații la Șantierul Naval din Kronștadt. De asemenea, submarinul Novorossiysk se află în portul Tartus, de unde îndeplinește misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Pentru a păstra echilibrul operațional între Marea Neagră și Marea Mediterană, în acest moment există două posibilități: ori submarinul Stary Oskol mai rămâne o perioadă în Marea Mediterană, înainte de a reveni la Sevastopol, fie se întoarce în Marea Neagră, de unde, ulterior, alt submarin de acest tip se va deplasa la Tartus (cel mai probabil Kolpino).

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s