Rusia și Egiptul încep primele manevre navale comune în acvatoriul Mării Negre

podul

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 16.11.2020, citând un comunicat de presă al Statului major al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), că, la Novorossiysk, a sosit o delegație a Forțelor Navale ale Egiptului, pentru participarea la exercițiul comun Podul prieteniei-2020, care va începe marți în Marea Neagră.

“Exercițiul ruso-egiptean Podul prieteniei-2020 se va desfășura, în perioada 17-24 noiembrie, la Novorossiysk și în poligoane maritme de pregătire pentru luptă ale FRMN. Manevrele, care se vor desfășura pentru prima dată în Marea Neagră, vor include o fază de coastă și o fază maritimă”, au menționat reprezentanții FRMN.

Potrivit precizărilor acestora, în timpul manevrelor, navele de luptă și auxiliare aparținând Forțelor Navale ale Rusiei și Egiptului vor exersa toate tipurile de pază și apărare pe mare, cu executarea de trageri asupra țintelor aeriene și de la suprafața apei.

Vor fi organizate exerciții privind organizarea aprovizionării pe mare prin trecerea materialelor de pe o navă pe alta, desfășurarea operațiunilor de verificare a navelor suspecte, acordarea de ajutor pentru o navă aflată în pericol și căutarea și salvarea persoanelor aflate în apă.

“Scopurile exercițiului constau în consolidarea și dezvoltarea cooperării militare între marina rusă și cea egipteană, în interesul asigurării securității și stabilității pe mare, precum și în realizarea unui schimb de experiență între marinarii ruși și egipteni, în ceea ce privește respingerea diverselor amenințări în zonele de trafic maritim intensiv”, au precizat reprezentanții FRMN.

Exercițiul Podul prieteniei este executat între Forțele Navale ale Rusiei și Egiptului începând din anul 2015, însă, este pentru prima dată când acesta se desfășoară în Marea Neagră.     

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele egiptene care vor participa la exercițiul Podul prieteniei-2020, au intrat în Marea Neagră pe 15 noiembrie. Este vorba despre fregata Alexandria (număr de bordaj 911), nava purtătoare de rachete Fahmy (număr de bordaj 686) și corveta El Fateh (număr de bordaj 971).

Prin desfășurarea de exerciții comune cu Egiptul în Marea Neagră, se poate afirma că Rusia își aduce aliați noi în regiune, pe fondul tensionării situației de securitate.

Probabil, reprezentanții ruși intenționează ca în acest fel să contracareze activitățile desfășurate în Marea Neagră de nave de luptă ale unor state neriverane, care fac parte din NATO (în special SUA și Marea Britanie).

În același timp, manevrele pot fi interpretate și ca un semnal adresat Turciei, care, în ultima perioadă, vizează zone ale intereselor rusești, inclusiv Peninsula Crimeea.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s