Federația Rusă a încheiat dislocarea contingentului de menținere a păcii în Nagorno-Karabah

1

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, pe 20.11.2020, că Federația Rusă a încheiat dislocarea contingentului de menținere a păcii în Nagorno-Karabah, unde au fost transportați 1.960 de militari.

“Contingentul rus de menținere a păcii a finalizat dislocarea pe teritoriul Nagorno-Karabah și a trecut la îndeplinirea misiunilor încredințate. Subunitățile Brigăzii 15 Infanterie Moto, care au fost pregătite și transportate în zona de conflict, reprezintă baza forțelor de menținere a păcii. În total au fost efectuate 250 de zboruri ale avioanelor militare de transport, care au deplasat în zonă 1.960 de militari și 552 de mijloace tehnice”, a declarat Șoigu în timpul unei consfătuiri cu președintele rus, Vladimir Putin.

Potrivit precizărilor ministrului, contingentul rus de menținere a păcii controlează integral Nagorno-Karabah, precum și coridorul Lachin.

“Misiunea în continuare a contingentului rus constă în asigurarea respectării regimului de încetare a focului din cele 23 de posturi de observare. Pentru conducerea operațiunii de menținere a păcii, a fost implementat un sistem de comandă și conducere pentru a răspunde prompt la schimbările situației. Statul Major General a organizat interacțiunea și a stabilit canale directe de comunicare cu departamentele militare din Azerbaidjan și Armenia”, a adăugat Șoigu.

Potrivit hărților prezentate de Ministerul rus al Apărării, forțele de menținere a păcii ruse din Nagorno-Karabah sunt desfășurate în zonele de responsabilitate Sud și Nord. Prima include, în special, teritoriile adiacente așezărilor Stepanakert, Agdam și coridorul Lachin. A doua acoperă partea de nord, unde se află regiunile Terter și Aghdam, precum și localitatea Mardakert.

2
Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s