Noul submarin atomic rusesc Kazan a lansat o rachetă de croazieră antinavă Onyks din Marea Albă

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 30.11.2020, în timpul etapei finale a testelor de stat, submarinul nuclear Kazan a lansat o rachetă de croazieră antinavă Onyks din acvatoriul Mării Albe.

“Lansarea rachetei s-a produs în cadrul testelor finale ale submarinului din Marea Albă. Ținta maritimă a fost distrusă cu succes de ogiva rachetei de croazieră Onyks”, au precizat reprezentanții ministerului.

Paza raionului maritim în care a avut loc lansarea a fost asigurată de nave de luptă și auxiliare ale Bazei Navale Belomorie a Flotei de Nord.

Pe 23 noiembrie, Serviciul de presă al Flotei de Nord a informat că submarinul Kazan a lansat o racheteă de croazieră Kalibr din Marea Albă asupra unei ținte aflate la o distanță de peste 1.000 de kilometri în poligonul Cizha din Regiunea Arkhanghelsk.

La încheierea testelor, submarinul va fi introdus în dotarea Flotei de Nord.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul nuclear Kazan, Proiect 885M, clasa Yasen-M, va fi livrat Flotei de Nord până la sfârșitul acestui an.

În perspectivă, este planificat ca submarinul să fie dotat cu noile rachete hipersonice de tip Zircon.

Înițial, acesta trebuia să participe la testarea noilor rachete, însă întârzierile înregistrate în introducerea lui în dotarea Forțelor Navale au făcut ca reprezentanții ruși să decidă înlocuirea cu submarinul Severodvinsk, Proiect 885, clasa Yasen. Ținând cont de faptul că primele lansări urmează să fie efectuate în anul 2021, nu este exclus ca reprezentanții ruși să revină asupra deciziei, iar acestea să se facă, totuși, de la bordul noului submarin. În total, sunt planificate două sau trei lansări de pe submarin a rachetei hipersonice Zircon, din care cel puțin una din imersiune.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s