În cadrul ForțelorArmate ale Federației Ruse, a început noul an de instrucție

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 01.12.2020, în Forțele Armate ale Federației Ruse a început noul an de instrucție, care va dura până pe 31 octombrie 2021. Astfel, militarii ruși vor ieși din nou în poligoane, vor ocupa locuri în sălile de clasă și la simulatoare pentru perfecționarea nivelului de pregătire pentru luptă.

“În anul 2021, prioritatea de bază a trupelor va consta în ridicarea nivelului profesional de pregătire a tuturor categoriilor de militari: ofițeri, sergenți și soldați”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării, pregătirea de luptă în noul an de instrucție se va baza pe îmbunătățirea calității pregătirii de luptă a trupelor, perfecționarea instruirii organelor de conducere militară și a statelor majore de la diferite niveluri în ceea ce privește știința conducerii unităților subordonate, întrebuințând cele mai moderne complexe automatizate de conducere, mijloace de comunicații și vehicule aeriene fără pilot.

Ca și până acum, un loc important în instruirea trupelor (forțelor) va fi acordat organizării cooperării interspecifice și inter-agenții. În acest scop, este planificată organizarea a peste 18.000 de activități. Aproximativ 46% dintre exercițiile tactice sunt planificate să se desfășoare sub forma cu dublă partidă. De asemenea, mai mult de jumătate dintre acestea vor avea loc pe timp de noapte.

Se va menține practica verificărilor inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă a marilor unități și unități militare, timp în care se vor lua măsuri pentru regruparea unităților și transferarea acestora în zone necunoscute, pentru desfășurarea de activități cu trageri de luptă.

Se va acorda mai multă atenție îmbunătățirii bazei de antrenament și materiale a poligoanelor și centrelor de instrucție pentru desfășurarea de exerciții în componența grupelor, echipajelor de luptă și, în general, a unităților tactice până la nivel de mare unitate inclusiv. În anul 2020, au fost puse în funcțiune trei poligoane noi, s-au îmbunătățit peste 9.000 de unități de echipamente pentru amenajarea poligoanelor existente și au fost furnizate 1.500 de mijloace de instruire tehnică.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Principala activitate din noul an de instrucție va fi reprezentată de exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021, care va fi executat în comun cu Forțele Armate ale Republicii Belarus.

Din declarații anterioare rezultă că acesta se va desfășura în luna septembrie 2021, în special, pe teritoriul Republicii Belarus. Activitățile din cadrul exercițiului vor fi executate în toate cele cinci poligoane militare mari din Republica Belarus.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s