Navele mari de desant ale FRMN se înghesuie prin strâmtorile turcești de la Marea Neagră  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, pe 04.12.2020, nu mai puțin de trei nave mari de desant aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au tranzitat Strâmtorile Bosfor și Dardanele.

Într-o primă fază, nava mare de desant Azov a intrat în Marea Neagră, revenind din portul sirian Tartus, în care a acostat în ultimele zile ale lunii noiembrie.

Ulterior, alte două nave mari de desant ale Mării Negre au ieșit în direcția inversă, deplasându-se de la Novorossiysk la Tartus. Prima a trecut nava mare de desant Novocherkassk, fiind urmată la aproximativ o oră de nava de desant Saratov.

Toate cele trei nave aparțin Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Acestea participă la operația denumită Expresul sirian, care include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s