Șoigu l-a informat pe Putin despre încheierea antrenamentului de conducere a Forțelor Nucleare Strategice

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a informat că, pe 12.12.2020, ministrul Serghei Șoigu i-a raportat președintelui Vladimir Putin despre lansarea cu succes a patru rachete balistice intercontinentale de tip Bulava, în cadrul unui antrenament al Forțelor Nucleare Strategice.

„Ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, i-a raportat comandantului suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, președintele Vladimir Putin, despre etapa finală a antrenamentului de conducere a Forțelor Nucleare Strategice, în timpul căreia, submarinul Vladimir Monomakh al Flotei din Oceanul Pacific a lansat o salvă de patru rachete balistice Bulava la o distanță de peste 5.500 de kilometri din Marea Okhotsk”, se arată în comunicatul de presă.

Mai devreme, sâmbătă, Ministerul Apărării informase că submarinul nuclear Vladimir Monomakh al Flotei din Oceanul Pacific a lansat patru rachete Bulava.

„Lansarea în salvă a rachetelor s-a efectuat din imersiune din acvatoriul Mării Okhotsk asupra unei ținte din poligonul Chizha din Regiunea Arkhanghelsk. Zborul rachetelor balistice Bulava s-a efectuat în regim normal. Potrivit datelor de control obiectiv, ogivele rachetelor au ajuns cu succes în raionul indicat din poligonul Chizha”, au precizat reprezentanții ministerului.

Vladimir Monomakh este un submarin strategic nuclear rusesc purtător de rachete cu destinație strategică, Proiect 955, clasa Borei. Submarinele de acest tip fac parte dintre submarinele de generația a patra. Dotarea de bază a submarinelor este reprezentată de 16 rachete balistice intercontinentale R-30 Bulava.

Racheta balistică intercontinentală R-30 3M30 Bulava (RSM-56 în clasificare internațională și SS-NX-30 în clasificare NATO) este o rachetă cu combustibil solid, cu trei stadii de ardere, destinată pentru dotarea submarinelor nucleare strategice de perspectivă din clasa Borei. Racheta este capabilă să poarte câteva ogive nucleare hipersonice, cu dirijare individuală. Bulava va reprezenta baza grupării de perspectivă a Forțelor Nucleare Srategice ale Federației Ruse până în perioada 2040-2045.

Pe 09 decembrie, în Federația Rusă s-a desfășurat un antrenament de conducere a Forțelor Nucleare Strategice. În timpul antrenamentului a avut loc lansarea unei rachete balistice intercontinentale de pe Cosmodromul Plesetsk, a unei rachete balistice de pe submarinul Karelia din Marea Barents și a unor rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune de pe bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s