Un submarin strategic rusesc a lansat o salvă formată din patru rachete balistice intercontinetale Bulava din Marea Okhotsk

foto

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a informat că, pe 12.12.2020, submarinul strategic Vladimir Monomakh din compunerea Flotei ruse din Oceanul Pacific a lansat, din Marea Okhotsk, o salvă formată din patru rachete balistice intercontinentale de tip Bulava.

“Lansarea în salvă a rachetelor a avut loc din Marea Okhotsk asupra unei ținte din poligonul Chizha din Regiunea Arkhanghelsk. Zborul rachetelor balistice intercontinentale s-a realizat în regim normal. Potrivit datelor de control obiectiv, toate ogivele rachetelor au lovit țintele amplasate în poligon”, se arată în comunicatul de presă al ministerului, care a fost preluat de agenția Interfax.

După cum au precizat reprezentanții ministerului, este pentru prima dată când submarinul Vladimir Monomakh lansează o salvă formată din patru rachete balistice intercontinentale. Tragerea a fost efectuată în cadrul unor activități de pregătire pentru luptă planificate.   

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu lansarea rachetelor, care poate fi vizionat aici (video).

Din acesta rezultă că lansarea a fost efectuată pe timp de noapte. Intervalul dintre lansările rachetelor a fost de câteva secunde.

Probabil, lansarea rachetelor s-a făcut în cadrul exercițiului Grom-2020 de conducere a Forțelor Nucleare Strategice ale Federației Ruse.

Pe 09 decembrie, în timpul exercițiului au fost efectuate mai multe lansări de rachete balistice intercontinentale și rachete de croazieră cu bazare terestră, aeriană și navală. Astfel, de pe cosmodromul Plesetsk, a fost lansată o rachetă de tip Yars, cu ajutorul unei platforme mobile. De asemenea, submarinul nuclear Karelia al Flotei ruse de Nord a lansat o rachetă de tip Sineva din Marea Barents, asupra unei ținte din poligonul Kura din Peninsula Kamchatka. În același timp, bombardiere strategice de tip Tu-160 și Tu-95MS au lansat rachete de croazieră în poligoanele Pemboy și Kura.

Trebuie precizat faptul că pregătirile și lansările de rachete rusești au fost urmărite de avioane de cercetare ale SUA din Marea Bering. Astfel, pe 09.12.2020, un avion de cercetare radioelectronică de tip RC-135S Cobra Ball aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a îndeplinit misiuni specifice deasupra apelor neutre ale Mării Bering. De asemenea, pe 11 decembrie, un avion de același tip a fost interceptat în Marea Bering de un avion de vânătoare MiG-31 al Flotei ruse din Oceanul Pacific.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s