Bloomberg: Putin e mulțumit că “Erdogan devine un ghimpe în coasta NATO” și speră ca acesta să eșueze și în relațiile cu Biden

foto

Agenția de presă americană Bloomberg a publicat un material referitor la relațiile ruso-turce din ultima perioadă. Potrivit jurnaliștilor agenției, care au preluat inclusiv opinii ale analiștilor ruși, “Vladimir Putin este tolerant în ceea ce privește metodele politicii asertive a lui Recep Erdogan”.

Bloomberg notează faptul că în conflictele regionale, Rusia și Turcia au interese diametral opuse, dar, cu toate acestea, “Putin este mulțumit de faptul că Turcia devine un ghimpe din ce în ce mai mare în cadrul NATO”.

“Președintele rus este încrezător că încercarea lui Erdogan privind o eventuală îmbunătățire a relațiilor cu noul președinte american, Joe Biden, va eșua”, se arată în materialul dat publicității de Bloomberg.

În același timp, jurnaliștii americani atrag atenția asupra intensificării parteneriatului economic și politic dintre Moscova și Ankara, „chiar în pofida faptului că Rusia și Turcia susțin diferite părți într-o serie de conflicte regionale, inclusiv în Libia și Siria”.

Bloomberg citează și o declarație a președintelui grupului de reflecție de la Istanbul, Sinan Ulgen, care notează că „Rusia și Turcia au relații tensionate, dar, în același timp, reușesc să ajungă la compromisuri cu privire la o serie de probleme”.

Publicația consideră că un președinte turc precum Recep Erdogan este, în multe privințe, benefic pentru Moscova astăzi.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s