Misiunea ucraineană la OSCE: Rusia “a înțesat Crimeea cu arme” și continuă militarizarea acesteia  

foto 1

Misiunea ucraineană la OSCE a acuzat Rusia că își continuă politica deliberată de militarizare a Peninsulei Crimeea, pe care o ocupă temporar, intenționând ca, în următorii cinci ani să crească în mod semnificativ numărul de militari și de tehnică militară din zonă.

Delegația ucraineană “s-a plâns” la OSCE de faptul că “Rusia literalmente a umplut Crimeea cu arme”. În materialele furnizate reprezentanților OSCE de autoritățile de la Kiev se arată că, în prezent, în peninsulă sunt dislocați 32.500 de militari ruși, până la 200 de tancuri, peste 400 de mașini de luptă blindate și peste 280 de sisteme de artilerie de diverse calibre, inclusiv lansatoare multiple de proiectile reactive.

foto 2

Potrivit datelor deținute de partea ucraineană, în următorii cinci ani, gruparea rusă din Crimeea va fi întărită cu încă 10.000 de militari, în timp ce volumul tehnicii militare va crește de 1,5 – 2 ori.

În plus, Rusia a crescut numărul de avioane și elicoptere din peninsulă la 150 de unități, mijloacele de apărare antiaeriană la 120 de unități și a desfășurat 10 complexe de rachete de coastă. De pe mare, Crimeea este apărată de 67 de nave de luptă și vedete, inclusiv șase nave dotate cu rachete de croazieră cu bazare navală și șapte submarine de atac.

De asemenea, în luna decembrie 2019, pe teritoriul Crimeii a fost format Centrul 943 de desfășurare la mobilizare, pe baza căruia, în caz de necesitate, pot fi constituite două divizii de infanterie moto. Potrivit informațiilor deținute la Kiev, care au fost, de asemenea, prezentate OSCE, autoritățile de la Moscova intenționează să reorganizeze Corpul 22 Armată în armată de arme întrunite.

foto 3

Se remarcă și faptul că, începând din anul 2014, Rusia și-a întărit în mod semnificativ componenta aeriană a grupării de trupe, crescând numărul de avioane de cinci ori, iar pe cel al elicopterelor de atac de 1,5 ori.

foto 4

“În compunerea Flotei ruse din Marea Neagră au fost incluse șase submarine, trei fregate și trei nave mici purtătoare de rachete, care sunt dotate cu rachete de croazieră cu bazare navală de tip Kalibr. Aceste rachete pot să distrugă ținte terestre până la o distanță de 1.500 de kilometri cu încărcătură convențională și până la 2.600 de kilometri cu încărcătură nucleară”, se arată într-un comunicat al misiunii ucrainene.

foto 5

Se estimează că, în perioada următoare, în compunerea de luptă a Flotei ruse din Marea Neagră se vor afla 84 de nave și vedete de luptă, ceea ce va face ca 61% din înzestrarea acesteia să fie reprezentată de nave noi și modernizate.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În mod paradoxal, situația din Regiunea Mării Negre arată mult mai rău decât a fost descrisă de reprezentanții ucraineni. În primul rând, din cauză că aceștia s-au limitat strict la Peninsula Crimeea, deși aceasta nu poate fi ruptă din context. Adică, dacă nu ne referim la întreaga Regiune Militară Sud, în responsabilitatea căreia se află Marea Neagră, atunci trebuie măcar să luăm ca un întreg Flota rusă din Marea Neagră. Atunci, pe lângă Peninsula Crimeea, trebuie să adăugăm măcar Baza Navală – Novorossiysk, din care fac parte structurile amplasate în portul Novorossiysk și pe litoralul rusesc al Ținutului Krasnodar. Abia atunci imaginea se apropie de realitate.

În aceste condiții, trebuie spus că, pe termen scurt și mediu, adică până în 2024, Rusia aproape că va dubla numărul de platforme purtătoare de rachete Kalibr din dotarea Flotei din Marea Neagră, de la 15 în prezent, la 28 în 2024. Toate aceste nave și submarine vor putea utiliza, în perspectivă, pe lângă rachetele de croazieră Kalibr și Onyks, noile rachete hipersonice Zircon.

De asemenea, pe termen lung, până în 2027, este planificată aducerea în Marea Neagră a cel puțin două fregate Proiect 22350, care se estimează că vor avea o putere de foc mai mare decât distrugătoarele americane din clasa Arleigh Burke, dotate cu rachete de croazieră Tomahawk.

La toate acestea trebuie adăugate și avioanele de vânătoare Su-57 și Su-35S planificate să fie aduse în Regiunea Mării Negre în viitorul apropiat (posibil chiar în Crimeea), precum și bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3M, pe care partea rusă ar putea să le aducă în zonă.

În același timp, nu este exclus ca, în perspectivă, în Peninsula Crimeea să fie dislocate complexe operativ-tactice de rachete Iskander-M, în dotarea cărora vor fi introduse rachete noi, cu rază crescută de acțiune.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s