O dronă de cercetare americană a efectuat un zbor specific în Marea Neagră și în Donbas

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 16.12.2020, o dronă ce cercetare americană a îndeplinit misiuni în Regiunea Mării Negre.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Drona a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.180 de metri, cu o viteză de circa 570 de kilometri pe oră.

2

Drona a efectuat mai multe treceri în proximitatea frontierelor rusești de la Marea Neagră, la sud-vest de Ținutul Krasnodar, sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea. Ulterior, aceasta a intrat în spațiul aerian al Ucrainei și a zburat în apropierea liniei de demarcație din Donbas.

3

Deocamdată nu se știe dacă zborul s-a încheiat sau drona își va continua misiunea în vestul Federației Ruse, în proximitatea Regiunii Kaliningrad.

4

În ultimele zile, avioane de cercetare americane au îndeplinit mai multe misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în Regiunea Mării Negre.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s