O dronă americană de cercetare a efectuat un nou zbor complex la frontierele vestice ale Federației Ruse

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 31.12.2020, o dronă ce cercetare americană a îndeplinit misiuni complexe de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor din vestul Federației Ruse.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 15.570 de metri, cu o viteză de circa 680 de kilometri pe oră.

Aparatul de zbor fără pilot a traversat Grecia, Bulgaria, România, Ucraina, Polonia, Letonia, Lituania și Estonia, patrulând de-a lungul graniței cu Regiunile Pskov și Leningrad din Federația Rusă.

1

La întoarcere, drona a efectuat o trecere deasupra Regiunii Kaliningrad, după care a coborât în Ucraina și a zburat de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

4

De pe teritoriul Ucrainei, drona a ieșit în Marea Neagră, efectuând mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Krasnodar.

5

Anterior, aceeași dronă, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, a mai efectuat două zboruri în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse, pe 16 și 22 decembrie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s