Exercițiul strategic ruso-belarus “Vest-2021” va viza, în principal,  lupta împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 02.01.2021, că, în timpul exercițiului ruso-belarus de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021, o atenție specială va fi acordată luptei împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor.

“În cadrul exercițiului Vest-2021 este planificată lupta împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor, contracararea radioelectronică a adversarului convențional, întrebuințarea acoperirii verticale cu forțe ale desantului aerian tactic, trecerea rapidă de la un tip de luptă la altul și crearea unei situații complexe și dinamice pe câmpul de luptă”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția rusă Tass.

De asemenea, în timpul exercițiului vor fi desfășurate acțiuni de luptă independente ale unităților izolate de forțele principale, incursiuni în adâncimea dispozitivului adversarului, precum și manevre de acoperire și de ocolire a trupelor acestuia.

La exercițiul strategic Vest-2021, vor participa unitățile militare ale unei armate de arme întrunite a Regiunii Militare Vest. În cadrul pregătirilor pentru executarea exercițiului, vor fi efectuate verificări inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă al marilor unități și unități militare ale regiunii. Acestea vor include acctivități practice ale unităților pentru deplasarea acestora, în mod combinat, la distanțe semnificative de locul de dislocare permanentă. O atenție specială în timpul verificărilor va fi acordată problemelor privind organizarea conducerii unităților, cu întrebuințarea unor mijloace automatizate de conducere.

Exercițiul strategic ruso-belarus Vest-2021, care va fi orientat către întărirea securității militare a statului unional, se va desfășura în luna septembrie a acestui an. Planul exercițiului a fost aprobat în luna octombrie 2020, în timpul unei reuniuni comune a Colegiilor Ministerelor Apărării din cele două țări.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021 reprezintă principala activitate de pregătire pentru luptă a Forțelor Armate ale Federației Ruse din anul de instrucție 2021.

În mod normal, acesta se desfășoară o dată la patru ani, pe teritoriul Federației Ruse cu participarea unor unități militare aparținând Forțelor Armate ale Republicii Belarus. Ținând cont de evoluțiile din anul trecut din Republica Belarus și de la frontierele occidentale ale Federației Ruse, cele două părți au decis ca ediția exercițiului din acest an să se mute ceva mai la vest, iar activitățile principale să se desfășoare pe teritoriul Republicii Belarus.

Inițial, chiar Ministerul belarus al Apărării a anunțat că exercițiul va fi desfășurat integral pe teritoriul Republicii Belarus. Ulterior însă reprezentanții ruși au declarat că vor fi programate acțiuni de pregătire pentru luptă și pe teritoriul Federației Ruse.

Probabil, în timpul exercițiului va fi pus în aplicare scenariul unei intervenții militare a Federației Ruse în Republica Belarus, pentru respingerea unui eventual atac al trupelor NATO. Este foarte posibil ca pe teritoriul Republicii Belarus să fie mutată una din cele armatele de arme întrunite ale Regiunii Militare Vest, sprijinită de aviație și de unități ale Trupelor de Desant Aerian.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s