Trupele din sud-vestul Federației Ruse au primit în dotare noi mijloace de comunicații prin satelit  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 07.01.2021, că, în cadrul comenzilor de stat pentru apărare pe anul 2020, unitățile de transmisiuni au primit aproximativ 40 de mașini noi de comandament de tip R-149AKȘ-1 și R-149MA-1, pe baza automobilului KamAz, 20 de aparate de tip MP-2IM pe baza BTR-80 și peste 20 de stații portabile prin satelit R-448.

Noile stații radio amplasate pe tehnica auto permit stabilirea comunicațiilor prin canale închise de Internet și efectuarea de referințe topografice prin diferite sisteme satelitare. Acestea au o ergonomie semnificativ îmbunătățită, dispun de sisteme de aer condiționat și încălzire în interior și oferă locuri confortabile pentru muncă și odihnă.

Posturile de lucru automatizate le permit militarilor să îndeplinească cu succes misiunile de generare și emitere a semnalelor de conducere a luptei, să colecteze și să prelucreze informațiile privind îndeplinirea misiunilor atribuite, schimbările în situația operațional-tactică și compunerea de luptă a trupelor proprii și forțelor adversarului.

În total, în anul 2020, Trupele Regiunii Militare Sud au primit aproximativ 3.000 de unități de armamente și tehnică modernă. În acest fel, procentul de tehnică modernă din dotarea structurilor terestre, aeriene și navale a ajuns la 70%, iar la unele categorii chiar la 100%.

Începând din anul 2010, trupele au primit peste 14.000 de unități de armamente și tehnică noi și modernizate, dotate cu mijloace eficiente de comunicații și sisteme automatizate de conducere.

Sursa: mil.ru.

Lasă un comentariu