O dronă americană de cercetare a efectuat primul zbor în Regiunea Mării Negre din 2021  

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 07.01.2021, o dronă ce cercetare americană a îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre. Aceasta a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.150 de metri, cu o viteză de circa 650 de kilometri pe oră.

1

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei.

2

Deși traiectul de zbor al dronei de pe teritoriul georgian nu a fost prezentat de către surse, probabil că acesta a vizat trupele ruse din Nagorno-Karaba, precum și din Abhazia și Osetia de Sud.

3

Drona a ieșit din nou în Marea Neagră, urcând pe lângă peninsula Crimeea și intrând în spațiul aerian al Ucrainei. Aceasta a efectuat mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

5

Din Ucraina, drona a coborât prin România, Bulgaria și Grecia, revenind la baza de dislocare permanentă.

6

La sfârșitul anului 2020, aceeași dronă, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, a mai efectuat trei zboruri în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse, pe 16, 22 și 31 decembrie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s