O dronă de cercetare americană a efectuat o nouă misiune în Regiunea Mării Negre  

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 21.01.2021, o dronă ce cercetare americană a îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre. Aceasta a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.150 de metri, cu o viteză de circa 678 de kilometri pe oră.

1

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, a efectuat mai multe treceri la sud și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Krasnodar, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei.

2

Traiectul de zbor al dronei pe teritoriul georgian arată că aceasta a vizat atât trupele ruse din Nagorno-Karabah, precum și cele din Abhazia și Osetia de Sud.

3

Drona a ieșit din nou în Marea Neagră, urcând, probabil, pe lângă Peninsula Crimeea și intrând în spațiul aerian al Ucrainei, unde a evoluat de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

Este pentru a doua oară de la începutul anului 2021 când drona zboară în Regiunea Mării Negre. Primul zbor a fost efectuat pe 07.01.2021, când aceasta s-a deplasat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

De asemenea, la sfârșitul anului 2020, aceeași dronă, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, a mai efectuat trei zboruri în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse, pe 16, 22 și 31 decembrie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s